Jeffrey Herlings

Na de ONK Motocross afgelopen zondag 29 april is aanstaande zondag 6 mei een groot deel van de wereldtop aanwezig op Circuitpark De Kuilen in Langenboom.

De MSC Mill heeft namelijk de organisatie van de derde en voorlaatste ronde voor het prestigieuze Dutch Masters of Motocross toegewezen gekregen. Na de MXGP’s in Valkenswaard en Assen is dit de belangrijkste MX serie waarin zowat de gehele wereldtop aan de start komt, inclusief de beste crosser ter wereld: Jeffrey Herlings!

In de eerste wedstrijden in Markelo en Oldebroek was niemand in staat de KTM fabrieksrijder uit Oploo ook maar een strobreed in de weg te leggen, Herlings won alle vier de manches. Hij leidt nu het klassement Gautier Paulin, Romain Febvre, Shaun Simpson en Max Anstie. Op plaats 7 prijkt Glenn Coldenhoff die het ook in het WK heel erg goed doet. In deze 500cc klasse staat John Cuppen op plaats 34, ruimte genoeg voor verbetering.

Toppers uit Wilbertoord

In de 250cc klasse leidt de jonge Belg Jago Geerts voor Jeff Beaton. Op de derde plaats staat echter de Zuid Afrikaan Calvin Vlaanderen die als Honda fabrieksrijder sinds vorig jaar in Wilbertoord woont. In het WK MX 2 staat hij ook bij de eerste 10 en de wedstrijd in Mill is dus voor hem een thuiswedstrijd. Uit Wilbertoord komt ook Kay Ebben, en Kay die vorige week in Stevensbeek nog een manche won voor de Galvin Cup, steekt in een goede vorm en kan zich ongetwijfeld in Mill nog omhoog werken van de 30e plaats in de tussenstand. Achter Vlaanderen staat de in Mill populaire KTM fabrieksrijder Davy Pootjes op de vierde plaats. De rijder uit Ammerzoden is goed op dreef in het WK en kent circuit De Kuilen als zijn broekzak.

Ook in de 125cc zijn vele toppers uit binnen- en buitenland actief. De Zweed Filip Olsson gaat nipt aan de leiding voor Raf Meuwissen en Emil Weckman, die beide slechts twee punten achter staan. Echter ook Raivo Dankers is podiumkandidaat en staat op slechts 7 punten achterstand. Loeka Thonies uit Boekel nadert in deze klasse de top-10 en wil zeker goed voor de dag komen met zijn JTX KTM.

De lichtste klasse, de 85cc, staan weer vele rijders aan de start. Leider Kay de Wolf kan de meeste tegenstand verwachten van Kay Karssemakers en Scott Smulders. Na Dave Kooiker staat Liam Everts op de vijfde plaats en de zoon van 10-voudig wereldkampioen Stefan Everts is ook een serieuze kanshebber op de overwinning. In deze klasse staat veel talent te trappelen van ongeduld om via goede prestaties een stap omhoog te kunnen maken, ook Jeffrey Herlings, Davy Pootjes en vele anderen, zijn in deze klasse begonnen.

Alle klassen komen twee keer aan de start en zij dienen zich eerst te kwalificeren voor de wedstrijd, slechts 42 rijders mogen achter het starthek plaatsnemen.

Wim Toonen en zijn medewerkers hebben circuit De Kuilen perfect geprepareerd voor deze absolute topper! Als de tendens van de wedstrijden in Markelo en Oldebroek zich in Mill doorzet dan kan het op circuit de Kuilen aan de Fazantenweg 15 in Langenboom. Voor de fans is er een Meet & Greet met Herlings en de andere wereldtoppers, voor de fans is het dan gemakkelijk een foto met handtekening te scoren! Door de te verwachten grote drukte is het aan te raden om tijdig aanwezig te zijn, er is genoeg te zien, ook op het rennerskwartier. De entree tot 12 jaar is gratis, tot 18 jaar betaald men € 10 en voor volwassenen is de entree € 20.