In een belangrijke uitwedstrijd tegen Achilles Reek toont SES op Hemelvaartsdag veerkracht. Zij komen terug na een vroege achterstand, maar weten in de tweede helft het karwei niet af te maken.

In de laatste minuut staat de doelpaal een overwinning in de weg. Een overwinning die in het slot van dit seizoen erg bepalend had kunnen zijn.

Na zo’n kwartier spelen krijgt Achilles een vrije trap vlak buiten de vijandelijke zestienmeter. De bal komt voor het doel en in de kluts gaat de bal richting het net. Het lijkt de centrale verdediger Mathijs van der Steen te zijn die het laatste zetje geeft. 1-0. Na wat kritiek op de scheidsrechter herpakt SES zich en een splijtende steekpass van Tijn Cuppen bereikt Gijs Bens. Deze rondt beheerst af. In het laatste kwartier voert SES de druk op. Bens wordt nogmaals gevonden maar dit keer gaat zijn lob vlak naast. Achilles wordt niet meer gevaarlijk.

Na rust krijgt de snelle spits van Achilles Reek nagenoeg dezelfde kans als Bens. Zijn lob gaat echter ook naast. De thuisploeg laat weer van zich horen en de snelle aanvallers duiken vaak op achter de verdediging. Keeper Jon de Klein is alert en op tijd uit zijn goal. Na zo’n 75 minuten komt de Langenboomse ploeg weer op. Tot twee keer toe krijgt Bens grote kansen na goed voorwerk van invaller Melvin van den Elzen. In het slot is SES tweemaal ongelukkig met een bal op de paal en daardoor delen deze middag beide teams de punten.

Achilles Reek - SES: 1-1 (1-1)
16. Mathijs van der Steen 1-0
28. Gijs Bens 1-1