Op 9 juni jl. organiseerden Ko van der Ven en Coen van Straaten vanuit de voetbalclubs Juliana Mill en Olympia ’18 een scheidsrechtersdag als dank aan de clubscheidsrechters van beide clubs.

Deze dag stond volledig in het thema van het hedendaagse voetbal en natuurlijk de arbitrage die daarbij hoort.

In de ochtend werd afgetrapt met een workshop over mentale weerbaarheid en de communicatie rondom en op het veld. Na deze workshop, die overigens veel ervaringen en interactie opwekte, gingen de scheidsrechters naar buiten voor een veldclinic. Deze veldclinic bestond uit alle onderdelen die belangrijk zijn bij het fluiten: loopvermogen, beoordelingsvermogen en communicatie. De scheidsrechters liepen in teams van 4 in de lengte van het veld. Aan de ene kant van het veld werden vragen gesteld aan de hand van beeldmateriaal waarna de scheidsrechters naar de andere kant van het veld moesten rennen en ondertussen moesten overleggen, om aan de andere kant van het veld het goede antwoord in te vullen. Ondanks de warme zon liepen de scheidsrechters gestaag door.

De dag is zeer geslaagd, mede door de mooie interactie tussen de clubscheidsrechters tijdens de verschillende onderdelen. Deze scheidsrechtersdag is mede tot stand gekomen dankzij Olympia ’18, Juliana Mill, COVS Boxmeer-Cuijk, Reinold Wiedemeijer, de kantine van Olympia ’18 en de Vrienden van Olympia.

lossingsrichtingen het gesprek aan te gaan in de openbaarheid; in de gemeenteraad en met u.