Op 14 juni 2018 begonnen 32 landen aan het WK-voetbal 2018 en 75 deelnemers aan de Juliana WK-voetbalpoule 2018. De groepsfase zit er inmiddels op en dus is het tijd om een tussenbalans op te maken.

Na de eerste wedstrijden waren er veel kritische geluiden te horen en werd er gesproken over ‘een saai WK’. Dit veranderde echter in de laatste speelronde: toplanden als Portugal, Spanje en Argentinië plaatsten zich moeizaam voor de knock-outfase en groep F stond al vanaf speelronde 1 op zijn kop. Duitsland verloor van Mexico, won miraculeus van Zweden maar redde het uiteindelijk niet tegen Zuid-Korea en werd uitgeschakeld. Dit laatste scenario had dan ook geen enkele deelnemer van de voetbalpoule voorspeld.

De stand van de Juliana WK-voetbalpoule leverde wel al direct spanning op. Het deelnemersveld bleef constant dicht bij elkaar, maar toch waren het telkens dezelfde namen die zich bovenin de ranglijst wisten te handhaven. Halverwege de groepsfase waren het de 9-jarige Bas Jans uit Schaijk en de voormalig korfbalster van Miko’76 1 Fieke Weren die een gaatje wisten te slaan.
Uiteindelijk is het Fieke Weren die de groepsfase op de eerste plaats heeft afgesloten met 47 punten en dus als koploper de knock-outfase in gaat. Bas Jans volgt haar op één punt en Remi van Geenen (eerste Juliana-lid in de stand) completeert de top drie en volgt haar op vijf punten.

Met het ingaan van de knock-outfase aankomend weekend zijn er inclusief de extra vragen nog 96 punten te verdienen, dus alles ligt nog open in de strijd voor de top drie-plekken die een mooie geldprijs opleveren. De volledige tussenstand van de Juliana WK-voetbalpoule 2018 vindt u op: www.julianamill.nl.

P.S. Tijdens het WK-voetbal start al weer de volgende activiteit van R.K.S.V. Juliana, namelijk het Juliana Tourspel (sluitingsdatum voor de inschrijving daarvan is zondag 08 juli 2018 12.00 uur). Meer informatie hierover vindt u op: www.julianatourspel.nl.