Gerard Kroon

De afgelopen 2 weken hebben de leden van biljartvereniging De Wester gestreden om het Clubkampioenschap 2018.

Er werd wederom in Triatlon-vorm gestreden en wel zo dat iedere wedstrijd uit 3 afzonderlijke partijen bestaat: libre, bandstoten en driebanden. In de voorrondes werd er in twee poules gestreden om de eerste twee plaatsen, welke een plek in de kruisfinales betekenden. Deze werden op woensdag 4 juli gespeeld.

De eerste kruisfinale ging tussen Wim Linders en Frans Maas. Frans won het libre en Wim het bandstoten, zodat het driebanden de beslissing moest brengen. Frans speelde dit het beste en ging dus door naar de finale. De andere kruisfinale was tussen Escharenaar Gerard Kroon en Twan Arts. Twan won het libre en Gerard het bandstoten. Ook hier moest het driebanden uitkomst bieden. Dit won Gerard. De strijd om plek 3 tussen Wim Linders en Twan Arts werd ook bij het driebanden in het voordeel van Twan beslist.

De finale tussen Gerard Kroon en Frans Maas was ook spannend: Het libre was voor Frans en het bandstoten voor Gerard. Bij het beslissende driebanden scoorde Gerard in de eerste 2 beurten al 6 (van de 8) caramboles. Hoewel Frans goed terug kwam (2 caramboles in 3 beurten) was het onvermijdelijk dat Gerard Clubkampioen 2018 werd. Hij mocht daarom –in het bijzijn van diens zoon Sven- de Jan Nabuurs-Trofee in ontvangst nemen!