Op 14 juni 2018 begonnen 32 landen aan het WK-voetbal 2018 en 75 deelnemers aan de Juliana WK-voetbalpoule 2018. Uiteindelijk wist Frankrijk op zondag 15 juli 2018 Kroatië in de finale met 4-2 te verslaan en zich daarmee te kronen tot Wereldkampioen voetbal.

Nadien kon de eindstand van de Juliana WK-voetbalpoule worden opgemaakt en hierbij bleek voormalig Juliana-lid Arjan Jilesen de beste voorspeller te zijn, voor Henri Kremers (tweede) en Joris Nabuurs (derde).

Het volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino ‘beste WK ooit’ werd gekenmerkt door de vele verrassingen en onverwachte wendingen die er tijdens de wedstrijden plaatsvonden. Grote voetballanden als Duitsland, Spanje, Portugal en Argentinië werden al voor de kwartfinales uitgeschakeld en België boog in de achtste finales een 0-2 achterstand om tegen Japan dat via een Fair Play-regel had weten te plaatsen.

Onverwachte wendingen kende ook de Juliana WK-voetbalpoule. Na de poulefase waren het Fieke Weren en Bas Jans die een behoorlijke voorsprong hadden op de rest van het deelnemersveld. Uiteindelijk wisten zij hun voorsprong niet te behouden: Fieke viel net buiten de prijzen (vierde) en Bas werd vijfentwintigste.

Arjan Jilesen, na de poulefase achtentwintigste, wist 14 van de 16 landen in de achtste finales juist te voorspellen en legde daarmee de basis voor de eindwinst. Hij haalde in de knock-outfase de meeste punten van iedereen en wist uiteindelijk met twee punten verschil te winnen voor Henri Kremers en Joris Nabuurs. Henri wist zowel in de poulefase, knock-outfase als bij de extra vragen goed te scoren en Joris wist zich dankzij zijn hoge score bij de extra vragen in de top drie te vestigen. Uiteindelijk eindigde Henri op basis van de benaderingsvraag boven Joris.

R.K.S.V. Juliana wil nogmaals alle deelnemers bedanken voor hun deelname en alle prijswinnaars feliciteren met hun gewonnen prijzen. De volledige eindstand van de Juliana WK-voetbalpoule vindt u op: www.julianamill.nl.