Er werd in het verleden nogal eens gemopperd op de KNVB als de indelingen van het nieuwe voetbalseizoen bekend werden. Zo besloot de bond in haar ‘wijsheid’ ooit eens om SES en Juliana uit elkaar te gooien en een paar jaar eerder gebeurde hetzelfde met De Willy’s en SC Sint Hubert.

Gelukkig hebben de clubs destijds flink de trom geroerd en beperkte de ophef zich meer tot de regio waar ze ingedeeld werden.

Voor het seizoen 2018/2019 hebben de gemeentelijke voetbalclubs niets te mopperen. SES zit bij Juliana en heeft een klasse, waarbij vrijwel elke tegenstander op de fiets bezocht kan worden.

En de nieuwe combinatieclub De Willy’s/Sint Hubert (DWSH ‘18 geheten) zijn mooi ingedeeld.

Het allermooiste is dat er nog niet te zeggen is wie de grote kanshebbers zijn voor de titel.

Vorig seizoen bleek al dat in de vierde klasse iedereen van iedereen kon winnen.

Natuurlijk; Milsbeek kan de titelkandidaat worden, want in het Limburgse trekken ze nogal eens de portemonnee om versterking binnen te halen. Maar verder is iedereen aan elkaar gewaagd, waarbij wellicht Festilent en Hapse Boys iets hoger ingeschat kunnen worden. SES en Juliana zullen mikken op een plek in de subtop en misschien een periodetitel.

In de vijfde klasse hebben Wilbertoord en Sint Hubert de krachten gebundeld en daarmee moet een plaats in de subtop mogelijk zijn. Kanshebbers voor de titel in deze klasse zijn ook moeilijk aan te wijzen. De Zwaluw, Sambeek en Holthees-Smakt lijken licht favoriet.

4e klasse H

Achilles Reek, DSV, Estria, FC Uden, Festilent, Gassel, HBV, Hapse Boys, Juliana Mill, SES, SIOL, SV Milsbeek, Toxandria, V.V. Achates

5e klasse F

Astrantia, De Zwaluw, Elsendorp, Fiducia, GVV '57, HRC '27, Menos, Merselo, SCV '58, DWSH '18, SVS, Sambeek, Holthees-Smakt, Vios 38