Zaterdag 18 en zondag 19 augustus staat onder prima voetbalomstandigheden de 47e editie van het Verlinden Gouden Klok toernooi weer op het programma.

Het traditionele voorbereidingstoernooi staat vroeg op de speelkalender, want de meeste deelnemende teams hebben pas één week trainen in de benen. Maar voor de trainers een mooie mogelijkheid om verschillende spelers in wedstrijdverband aan het werk te zien. Enkele deelnemers op de goede groene velden van Sportpark Het Breexsel waren vv Gassel, SCV’58 en Menos. Laatstgenoemde ploeg verving het afgemelde vv Sambeek.

De nieuwe fusieclub van Wilbertoord en Sint Hubert, DWSH’18, neemt het in de andere poule op tegen vierdeklasser SCMH en vijfdeklassers SVOC’01 en VCO. In de eerste wedstrijd staat een weerzien met de oud-trainer van De Willy’s op het programma. Jeroen Denissen met zijn SVOC’01 uit Oirlo-Castenray. In deze eerste officieuze wedstrijd in de historie van de nieuwe club start de thuisploeg voortvarend. Bijna de hele eerste helft domineren zij met goed combinatiespel de wedstrijd. Echter vallen de kansen van onder andere Sjoerd Elbers, Harm Litjens en Giel Jans net niet binnen. En zoals je het dan vaak ziet, krijg je de spreekwoordelijke deksel op de neus. In een zeldzame uitbraak van de Limburgse ploeg is het ineens raak. Een onverdiende achterstand moet nu worden goed gemaakt. En dat gebeurt een paar minuten voor tijd. Het is Sjors Janssen die een schitterende crosspass van Tom Verheijen knap tegendraads binnen werkt. Hiermee is hij de eerste (officieuze) doelpuntenmaker voor DWSH’18. Ondanks de meerdere grote kansen en het goede spel wordt deze wedstrijd net niet omgezet in winst. Maar het is een uitstekende start van de blauw-zwarte brigade. Saillant detail; de nieuwe tenues waren nog niet binnen, maar er werd toch een tenue geregeld met dezelfde blauw-zwarte strepen.

In de tweede wedstrijd wacht een ontmoeting met vierdeklasser SCMH. Waar Timo Nabuurs voor het eerste gevaar zorgt met een schot op de paal, is het de ploeg uit Mariaheide die uit een corner op voorsprong komt. Hierna volgt snel een tweede tegentreffer. Een bal wordt simpel verspeeld in de verdediging en moet worden gecorrigeerd met een overtreding. Helaas in het strafschopgebied wat resulteert in een penalty. Deze wordt binnenkant paal ingeschoten. Met deze 0-2 tussenstand wordt er gewisseld van helft. In deze twee helft wordt er steeds getracht voetballend naar voren te komen maar tot echt grote kansen komt het niet. SCMH is hier een stuk effectiever in. Van de drie kansen die zij de twee helft krijgen, scoren zij er twee. Hierdoor wordt de wedstrijd, misschien wat geflatteerd, verloren met 0-4.

In de laatste wedstrijd is nog kans op een overwinning. Daarnaast is er zelfs nog zicht op een tweede plek in de poule. Echter verloopt het tegen VCO wat minder dan in de eerder gespeelde wedstrijden. Er is regelmatig slordig balverlies en door miscommunicatie krijgt DWSH’18 twee tegendoelpunten tegen. Na een overtreding op Freek van Zwam gaat de bal, na een goede aanval, terecht op de stip. ‘Good old’ Harm Litjes mag aanleggen en schiet onberispelijk binnen; 1-2. Tijd genoeg om voor de gelijkmaker te gaan. Ondanks twee grote kansen, onder andere een kopkans voor Freek, wil deze niet vallen. Hierdoor eindigt het toernooi zonder een overwinning en met slechts één behaald punt uit de openingswedstrijd.

In de andere poule zijn enkele verrassende uitslagen. Zo verslaat vijfdeklasser SCV’58 met 2-0 het een klasse hoger spelende vv Gassel. Het vernieuwde Ruwaard versloeg Menos (0-1) en ook vv Gassel (2-3). Hierdoor eindigt de Osse ploeg op een tweede plaats in de poule. Echter heeft de tegenstander, SVOC’01, voor zondag te weinig spelers om een degelijk team op de been krijgen en eindigt Ruwaard op een knappe derde plek. De finale wordt gespeeld op zondag tussen SCV’58 en SCMH. Uiteindelijk is het de ploeg uit Mariaheide die er met de toernooiwinst vandoor gaat. Na een spannende wedstrijd winnen zij met 2-3. Uit handen van Geer Verlinden, eigenaar van toernooisponsor Juwelier Optiek Verlinden, ontvangt de aanvoerder van SCMH de ‘Gouden Klok’. Hiermee mogen zij zich de winnaar noemen van de 47e editie van het voorbereidingstoernooi.

Een mooi sportief verlopen toernooi waar veel spelers wedstrijdritme hebben opgedaan en waar trainer Marco Benneheij veel van zijn nieuwe spelers aan het werk heeft kunnen zien. Al met al een prima start, ondanks dat de uitslagen wat tegenvielen. Een mooie, positieve basis om verder te werken richting de beker en de competitie. En dat zal nodig zijn, want in de beker staat een pittig programma op de rol. Een uitwedstrijd bij derdeklasser Constantia en twee thuiswedstrijden tegen vierdeklasser HBV en vijfdeklasser Odiliapeel. Deze thuiswedstrijden worden gespeeld op sportpark De Binding in Wilbertoord. Hierna zal de competitie van start gaan met een uitwedstrijd bij vv Sambeek.

Alle uitslagen en foto’s van het Verlinden Gouden Klok Toernooi zijn terug te vinden op www.dwsh18.nl.