In de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen kruisten zondag 2 september DWSH’18 en Constantia met elkaar de degens.

Op papier een ongelijke strijd tussen de nieuwbakken derdeklasser en de vijfdeklasser. Echter wist de nieuwe fusieclub van Wilbertoord en Sint Hubert aardig partij te bieden. Uiteindelijk moesten de blauw-zwarten het hoofd toch buigen; 2-0.

In de eerste helft was de eerste kans voor de thuisploeg. Echter kon Bram het schot keren. Hierna waren Hugo (schot gepakt door keeper) Giel en Sjoerd gevaarlijk. Echter konden zij de Wanroijse keeper niet passeren. Het is toch Constantia dat op een 1-0 voorsprong komt. Een afstandsschot is onhoudbaar voor Bram. Twee minuten later is het 2-0, echter wordt deze goal afgekeurd wegens buitenspel. En zo gaan de geel-groenen rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft zien we DWSH’18 veel kansen krijgen, maar Constantia de score verdubbelen. Het is weer een afstandsschot, dat nog aangeraakt wordt door Bram, dat binnenvalt. Met een aantal verse krachten proberen de vaandeldragers toch van zich af te bijten. Wat resulteert in kansen van de 3’ R’s; Rens, Ruud en Roy. Het is Sjoerd die denk de 2-1 te maken. Helaas wordt hij door de Wanroijse grensrechter terug gevlagd omdat hij scoorde vanuit buitenspelpositie. Volgens enkele DWSH’18-fans was dit niet geheel terecht. Constantia zet hier in de tweede helft veel corners tegenover maar geen echte grote kansen, behalve een kopkans in de 88e minuut.

DWSH speelt zodoende zeer verdienstelijk tegen derdeklasser Constantia Wanroij maar verliest door twee afstandsschoten met 2-0. Een ding ontbrak vandaag echter: een doelpuntje voor de blauw-zwarten was echt verdiend geweest. Komende zondag 9 september komt Odiliapeel op bezoek op Sportpark De Binding in Wilbertoord. Zij scoorden in de laatste vijf minuten twee keer en wonnen zo met 2-1 van HBV.