In de tweede bekerwedstrijd van het seizoen staat een wedstrijd tegen vijfdeklasser Odiliapeel op het programma. Op sportpark De Binding, helaas nog niet in de nieuwe shirts, wordt om 14:30 uur afgetrapt door DWSH’18.

Doordeweeks werd er nog geoefend tegen Vitesse’08, waar een positief resultaat werd behaald. Er werd in Gennep met 1-3 gewonnen door goals van Rody (2x) en een penalty van Job. Een mooi resultaat om mee te nemen naar de start van deze wedstrijd.

In het begin van de wedstrijd kwamen ook de kansen van de eerder genoemde spelers. Rody en Job vonden elkaar in de eerste helft makkelijk en combineerden er op los. Hieruit volgden kansjes van Rody, Frank en Hugo echter kregen zij de bal niet in het netje. Daar tegenover zette Odiliapeel slechts één mega grote mogelijkheid. Echter was Jordy goed op zijn hoede en behoedde met een knappe redding DWSH’18 voor een achterstand. Ondanks grote mogelijkheden van de thuisploeg werd er gerust met dezelfde stand als dat er gestart werd; 0-0.

De tweede helft startte relatief rustig. Echter besloten de zwart-blauwen tien minuten na rust dat het tijd was voor een offensief. Zo testte Hugo tweemaal de keeper en een keer uit de rebound kon Job ook niet binnenwerken. Tevens kreeg Rody twee minuten later dé kans op de 1-0. Echter schoot hij net naast, een kans die eigenlijk een beter lot verdiende. Rond een uur spelen wisselde trainer Marco Benneheij tweemaal. Mark en Paul vervingen Rody en Frank. Het waren de twee wissels die een doorbraak konden forceren. Na een goede aanval kwam de bal bij Paul terecht, hij schoot op de handen van de keeper. Hij kon de bal niet controleren en de rebound was van Mark, die de bal binnen kon tikken. Een terechte voorsprong voor de thuisploeg; 1-0 Odiliapeel drukte nog wel aan maar verder dan een schot net over de lat kwamen de bezoekers niet. Daartegen schoot Mark na een schitterende tika-taka-aanval op de paal.

Een mooie overwinning, waar bijna elk duel werd gewonnen en waar veel kansen werden gecreëerd. In de tweede helft was het spel wat slordiger maar de kansen bleven voor de thuisploeg. Al met al, en ook volgens de bezoekers, een terechte overwinning voor DWSH’18. Volgende week komt het nog puntloze HBV op bezoek. Zij verloren vandaag met 1-4 van Constantia. Foto’s en verslag zie ook www.dwsh18.nl.