In de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen kwamen de geelhemden uit Beers op bezoek. Zij hadden de voorgaande twee wedstrijden verloren van Odiliapeel en Constantia. Op het eerste oog een wedstrijd waar kansen zouden moeten liggen voor DWSH’18.

Dinsdag werd er op sportpark Het Breexsel nog de laatste voorbereiding gelegd op dit duel. Deze avond kwam OKSV op bezoek voor een oefenwedstrijd. Een matige eerste helft werd toen gevolgd door een sterke tweede helft. Eindstand bleef hetzelfde als de begintstand: 0-0.

De eerste twintig minuten was er geen duidelijke partij die de betere van het spel had. Veel balverlies van beide partijen zorgden voor een slordig wedstrijdverloop. Na twintig minuten waren het de aanvallers van de thuisploeg die redelijk simpel de bal verspeelden en binnen vier schijven stond de aanvaller voor Jordy. Hij chipte de bal over hem heen en op de lijn konden Niek en Tom geen redding bieden: 0-1. De bezoekers bleven compact en fel verdedigen en dit resulteerde in het winnen van het balbezit op het middenveld. Een van de Beerse middenvelders besloot om uit te halen van vijfentwintig meter en zijn schot viel tot verbazing van de toeschouwers binnen. Het houdbaar lijkende schot viel achter Jordy tegen de touwen. Zo stonden de blauw-zwarten in de rust met 0-2 achter.

In de tweede helft zien we, net als afgelopen dinsdag, een beter DWSH’18. Enkele wissels brengen wat scherpte in het spel wat resulteert in enkele kansen. De grootse kans van de wedstrijd was voor Roy die van twintig probeert de keeper van HBV te verschalken. Zijn schot zeilt richting de kruising maar een fabelachtige redding van de keeper zorgde ervoor dat het slechts een corner werd.
Hierna bleef de thuisploeg de bovenliggende partij met enkele speldenprikken. Echter is het HBV dat na 85 minuten op een 0-3 voorsprong komt. Na een snelle counter staan de Beerse mannen weer voor de goal van Jordy en de in buitenspel staande linksbuiten kan scoren. Het terechte vlagsignaal van Johann wordt de scheidsrechter onterecht genegeerd. Hierna zijn er nog twee grote kansen voor de fusieclub. Echter krijgen Rody en Niek (gelegenheidsspits) de bal niet achter de keeper.

Volgende week wacht de eerste competitie uit bij Sambeek. Dan volgt de eerste echt test tegen een tegenstander uit dezelfde klasse. We hopen veel mensen hier te zien om onze vaandeldragers naar te overwinning te supporten. Een week later ontvangen we, tijdens de seizoensopening op Het Breexsel, SVS.