Het is altijd maar weer een vraag bij de aanvang van de competitie hoe de teams zich hebben ontwikkeld in de aanloop naar de competitie. Zeker ook gezien de veranderingen in de selecties wat toch weer de nodige aanpassingen en dus ook gewenning kost.

Wat betreft Vollan DS1 kunnen we dus gerust spreken van een bliksemstart. In Oeffelt werd er tegen Vocala ( fusie tussen de volleybalverenigingen van Oeffelt, Beugen en Rijkevoort ) een klinkende 4-0 overwinning behaalt met de overduidelijke setstanden van 25-16/25-14/25-11 en 25-19. De setstanden laten aan de krachtsverhouding dus niets te wensen over.

Vollan DS2 moest iets dieper gaan om Saturnus HC DS3 van zich af te schudden. Maar met de setstanden van 25-18/18-25/25-20 en 27-25 werd er een zwaarbevochten maar knappe 3-1 overwinning behaalt.

Vollan MB 1 zorgde ook voor een prima start door Hands Up MB1 uit Berlicum. Ook zij behaalden een prima 3-1 overwinning. Niet alleen de overwinning telt. Ander pluspunt was dat het spelplezier er vanaf straalde bij het team van de coaches Mark en Antoine en dit is zeker een goede basis voor de rest van het seizoen.

Complimenten aan het adres van dit team. Vollan MC 1 moest hun meerdere erkennen tegen HLB van Daal uit Den Dungen en ging helaas met 3-1 onderuit. Nieuwkomer in de C – klasse, Vollan MC2 dat overgekomen is vanuit de CMV zondagcompetitie ging helaas met 4-0 onderuit tegen

Phoenix MC 2 uit Zaltbommel. De uitslag en de setstanden moeten we denk ik maar even vergeten. Belangrijker is dat het team vertrouwd raakt met de geheel nieuwe situatie waarin voor het eerst 6 tegen 6 gespeeld wordt op een groter speelveld als dat ze in de CMV competitie gewend waren.

Ondanks de nederlaag kunnen we gerust spreken van een verdienstelijk debuut en ik denk als we een aantal wedstrijden verder zijn de resultaten nog wel zullen komen.