Zondag mochten de mannen van SES Langenboom de eerste competitiewedstrijd spelen op het natte kunstgras van sportcomplex de Vlasakker.

Het gladde veld zorgde ervoor dat de bal ver doorschoot. Veel diepe ballen op onze snelle voorspelers kwamen dan ook niet aan. Een uiteindelijke verdiende eindstand van 1-3 zorgde voor de eerste 3 punter voor SES.

De wedstrijd kende een stroeve start. Nadat de heren van SES wakker werden geschut door een aantal kansen van Uden werd er beter gecoacht en werd er meer vooruit gespeeld. In de 30e minuut waren er een aantal kansen voor SES. Paul van Geffen nam 2 vrije trappen die door de keeper naast de goal werden getikt. Ook de corner werd door de centrale verdediger genomen. Hij slingerde de bal voor, maar die werd uitverdedigd. Paul bracht hem opnieuw in en zag dat Niek Nooijen helemaal vrij stond bij de tweede paal. De nummer 7 tikte hem makkelijk binnen. 10 Minuten later werd er vanuit het doel van keeper Jon de Klein snel opgebouwd waardoor de aanvallers in overtal kwamen. Door klungelig verdedigen kreeg Gijs Bens de bal tussen 2 verdedigers door. Hij behield het overzicht en schoot de bal links onder in de verre hoek.

In de laatste minuut van de eerste helft werd er voor de 3e keer gescoord. Niek Nooijen kopte zijn tweede doelpunt binnen. Hij kwam vrij van zijn directe tegenstander, terwijl Gijs Bens de corner voorgaf. Niek had alle ruimte om de bal naast de keeper te koppen.

SES kwam minder goed uit de kleedkamers. De jarige Jon de Klein schatte een bal verkeerd in waardoor hij uit zijn handen glipte. Gelukkig was Steef Hendriks alert en haalde hij de bal van de lijn. FC Uden liet meer van zich zien. Er mistte scherpte bij SES. In verdedigend opzicht werd er slecht gecommuniceerd en veel gemopperd. Er werd zelfs gescoord. Een voorzet van de nummer 9 van FC Uden, werd omhoog weggekopt. De communicatie tussen Jon en Guus bleek fataal. Jon kwam uit om de bal te vangen, maar Guus kreeg onhandig de bal op zijn hoofd waardoor hij het net vond. In de 88e minuut werd er als slotakkoord nog een goal afgekeurd. De invallende Tom Bens nam een vrije trap met de intentie om Melvin voor de keeper te zetten. De bal werd onderweg niet aangeraakt en gaat met een hoge stuit de goal in. De grensrechter gaf aan dat Melvin de bal in buitenspelpositie aangeraakt had.