Na een degelijke bekercampagne stonden onze vaandeldragers in Sambeek voor hun eerste officiële competitiewedstrijd.

Donderdag had trainer Marco Benneheij zijn vaste kern bekend gemaakt aan zijn selectie. Met die vaste kern en veel supporters die ondanks de regen present waren reisden zij af naar het regenachtige Sambeek. Het was nog even spannend of de wedstrijd door kon gaan, maar de scheidsrechter gaf groen licht voor het starten van de wedstrijd.

Op een zwaar drassig en glad hoofdveld bleek al snel dat voetballen vandaag een lastige opgave was. Toch is het DWSH dat de eerste grote mogelijkheid krijgt. Uit een vrije trap kopte Rens Kuppen net over. Verder dan enkele speldenprikjes kwam de uitploeg niet. Sambeek stichtte daar tegenover vooral gevaar uit hoge ballen en corners. Echter tot 100% kansen kwamen zij niet.
Het was Rody van Abel die de ban brak in de 27e minuut. Na een snelle solo wordt hij neergelegd aan de rand van de zestien. Hij gaat zelf achter de bal staan en schiet via het snelle gras laag in de verre linkerhoek binnen. Het eerste officiële doelpunt van de fusieclub uit Wilbertoord en Sint Hubert is meteen een mooie. Mooi blijft het echter niet. Beiden teams grossieren in foute inspeelpasses en balverlies. Toch is het de thuisploeg dat in de 40e minuut op gelijke hoogte komt. Een schot van Sambeek wordt door Jordy Maas gehouden maar via zijn eigen lichaam kluts de bal ongelukkig tegen het net. Dit doelpunt zorgt ook voor de ruststand. Een juiste weerspiegeling van de eerste helft: 1-1.

Na rust, wanneer het nog harder begint te regenen, is het Sambeek dat de lange-ballen-tactiek gaat hanteren. DWSH heeft het hier zichtbaar moeite mee en staat door de hoge ballen veel onder druk.
Na 15 minuten in de tweede helft gaat het rap. Zo wordt een hard schot door Jordy nog knap gekeerd, maar in de rebound kan de aanvaller van Sambeek de 2-1 simpel binnen tikken. Drie minuten later is het weer raak. De zoveelste diepe bal van Sambeek valt goed en de rappe aanvaller faalt niet oog in oog met Jordy; 3-1. Tot grote verbazing van de meegereisde supporters is het binnen twee minuten weer raak. En wederom krijgt DWSH er een tegen. Een diepe bal komt bij de invaller die schiet, de keeper grabbelt en het staat plotseling 4-1. Hierna proberen de bezoekers nog wat te forceren met drie verse krachten maar verder dan een schot van Mark van Dijk in het zijnet komen zij niet.

Al met al een valse start van de nieuwe fusieclub. Want tegen dit Sambeek, waar naast strijd weinig voetbal inzit, is deze nederlaag zuur puntenverlies. Maar zo lang je zelf onnodig veel balverlies leidt en weinig kansen creëert, kun je geen aanspraak maken op een eventuele beloning. Volgende week ontmoet DWSH’18 het Stevensbeekse SVS, dat vandaag met 5-3 verloor van Elsendorp. Een feestelijke middag want de officiële seizoensopening staat op het programma. We hopen dat er veel supporters onze nieuwe tenues komen bewonderen en een glaasje komen heffen op het nieuwe voetbalseizoen en onze nieuwe club.