Op zaterdag 29 september 2018 speelde dames 1 van MHV’81 haar eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse D. Een andere poule dan vorig seizoen, dus wat onbekendere teams als tegenstanders. Vanavond was dit Internos uit Etten-Leur.

Om 20.30 uur klonk het fluitsignaal in Etten-Leur. Na een goede voorbereiding waren de dames klaar voor de competitie. De Millse dames openden dan ook de score. De eerste minuten waren nog een beetje aftasten voor beide teams, waardoor de score gelijk op ging. Er werd nog niet zo fysiek verdedigd, zoals we bij het handbal gewend zijn.

MHV had telkens wel de voorsprong, maar kon deze niet verder uitbouwen. Er werd met te weinig zelfvertrouwen en initiatief gespeeld. Tegen het einde van de eerste helft hadden beide teams moeite met scoren en werd de ruststand 10-11 in het voordeel van MHV.

De dames van MHV hadden een duidelijke opdracht meegekregen in de rust. Dit was zichtbaar in het begin van de tweede helft. Afspraken werden beter nagekomen, er werd feller verdedigd en de speelsters gingen meer voor hun eigen kansen. Internos kon echter bijblijven, doordat MHV de kansen niet allemaal afmaakte.

MHV wist wat er moest gebeuren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het tempo werd opgeschroefd, waardoor de doelpunten nu makkelijker vielen. MHV kon eindelijk een beetje weglopen bij Internos en maakte het verschil nu vier doelpunten. De dames bleven geconcentreerd, waardoord de eindstand 23-26 werd voor de Millse dames. De eerste 2 punten zijn in de pocket.

Komende week wederom een uitwedstrijd, op zondag 7 oktober om 13.00 uur tegen SC Twist in Vlaardingen.