Op een druk en sfeervol sportpark De Binding in Wilbertoord speelde DWSH’18 zondag 30 september de eerste thuiswedstrijd in de historie tegen SVS. Na de teleurstelling van vorige week, onnodig verlies in Sambeek, een mooie tegenstander om voor revanche te gaan. En dat het een bijzondere wedstrijd was, werd meteen duidelijk.

Of de thuisploeg, in de nieuwe tenues, wat zenuwachtig was door de aantallen langs de kant en de sfeeractie van te voren is niet te zeggen. Maar na vier minuten was het de rappe aanvaller van SVS die na een diepe bal het leer voorbij Jordy kreeg. Hierna rechtte de blauw-zwarten de rug en waren zij de gehele helft de bovenliggende partij. Enkele grote kansen voor Rody en Job konden echter net niet binnen gewerkt worden. Wat resulteerde in een 0-1 ruststand.

De tweede helft was een helft waar de blauw-zwarten uit een ander vaatje moesten tappen. SVS werd teruggedrongen op eigen helft en konden er alleen met lange ballen uit komen. Een corner zorgde voor de gelijkmaker. Het was Rens die met zijn voet de bal kon binnentikken. Hierna was het SVS dat voor de eerste keer de middenlijn overkwam en meteen scoorde; 1-2. Hierdoor leek de eerste thuiswedstrijd uit te draaien op een fiasco. Maar met de wissel van Math bracht Marco Benneheij wat extra stootkracht voorin. De supporters gingen er massaal achter staan en die energie werd overgenomen door DWSH. Uit een nieuwe corner was het invaller Math, die na blessureleed weer bij de selectie zat, die hard binnenkopte; 2-2.

Een gelijkmaker die extra krachten los maakte. Want het was wederom Math die met links de keeper in de korte hoek de keeper verschalkte; 2-3. Het was een tweede aanval van SVS die uit de kluts simpel de gelijkmaker binnentikte. In de allerlaatste minuut was het MAN-OF-THE-MATCH Math die zijn duel won en alleen op goal af liep. Hij schoot zuiver zijn hattrick binnen, met het hoofd, links en rechts; 4-3!

Een spectaculaire wedstrijd, die een verdiende winnaar kreeg; DWSH’18. Een teamprestatie van jewelste. Spanning en strijd waren de begrippen vandaag voor de comeback-mentaliteit.