Dit zijn nou de wedstrijden waar je voor naar de sporthal gaat. In een sensationele wedstrijd, waarin de speelsters van Vollan MB 1 een enorme groeispurt lieten zien in vergelijking met vorig seizoen, wist Vollan de wedstrijd tegen Somas/Activia MB2 in 3-2 winst om te zetten.

De 1ste set werd een prooi voor de ploeg uit St. Anthonis met 20-25 en in de 2de set leek het een walk over te worden waar Vollan dan het slachtoffer van zou zijn. Met een achterstand van 14-5 zou je normaal gesproken zeggen dat het gespeeld is. Het tegendeel werd echter bewezen. Met een ontketende Nadieh Schaap aan service kwam Vollan terug in de wedstrijd en serveerde zij in 1x door naar maar liefst, jawel een 20-14 voorsprong. Het werd echter toch nog spannend in de beslissende fase van de set maar Vollan beloonde zichzelf na de wederopstanding uiteindelijk toch nog met een setwinst van 25-23. In de 3de set was Activia weer duidelijk de bovenliggende partij en wisten zij na een setwinst van 18/25 een 2-1 voorsprong in sets te nemen. Vollan toonde karakter en bleef knokken voor elk punt in de 4de set en hun inzet werd dan ook beloond met een 25-22 setwinst waardoor de stand in sets weer gelijk werd getrokken. In de beslissende 5de set was het een gelijkopgaande strijd waarin Vollan MB1 uiteindelijk aan het langste eindje trok en met een setwinst van 16-14 werd Vollan ’65 MB1 de gelukkige winnaar. Blije gezichten begrijpelijk na de wedstrijd bij de speelsters van Vollan. Prima pot meiden.

Vollan MC1 moest hun meerdere erkennen in de tegenstander en leed jammerlijk een 3-1 nederlaag in de derby tegen Detac uit Zeeland. De wedstrijd van Vollan DS 2 werd reeds op vrijdagavond gespeeld tegen VC Volt uit Beers Cuijk. In een razend spannende pot wisten zij een zwaarbevochten 3-1 zege te behalen tegen de ploeg uit Beers/Cuijk en de setstanden van 20-25/16-25/23-25 en nogmaals 23-25 laten zien dat het een gelijkopgaande wedstrijd is geweest waarbij Vollan DS2 4 winstpunten mee naar huis kon nemen. In de pocket zeggen we dan. Vollan DS 1 behaalde een overtuigende zege tegen VC Volt DS 4. De setstanden van 15-25/13=25/15-25 en 17-25 zeggen genoeg. Door het puntverlies van koploper AV Flash uit Afferden stijgt de ploeg van trainer coach John Munten door naar een gedeelde 1ste plaats waarin de ploeg uit Afferden een beter setgemiddelde kent dan Vollan maar zij zullen ongetwijfeld de hete adem in de nek voelen. Vollan MC2 was vrij van competitieverplichtingen.