Op zondag 7 oktober 2018 speelde dames 1 van MHV’81 haar tweede competitiewedstrijd in de Hoofdklasse D. De tegenstander het eerste damesteam van handbalvereniging SC Twist uit Vlaardingen. Een van de vele, voor MHV, onbekende tegenstanders dit handbalseizoen.

Om 13.00 uur klonk het beginsignaal in Vlaardingen. Na de krappe winst op Internos vorige week, stonden de Dames op scherp en waren zij er op gebrand ook dit weekend 2 punten mee naar huis te nemen.
De start van de wedstrijd verliep stroef en slordig, waardoor SC Twist na 12 minuten spelen al met 7-3 voorstond. Langzaam maar zeker krabbelde MHV op, en werd de opgelopen achterstand langzaamaan ingelopen. De rust werd bereikt met een tussenstand van 12-11 in het voordeel van SC Twist.

Na 40 speelminuten kwam MHV voor het eerst op voorsprong en kon deze al snel uitbreiden naar 16-19 voorsprong. Op dit moment wist MHV dat ze de wedstrijd niet meer uit handen mochten geven. Echter maakten de Dames het zichzelf nog onnodig lastig door SC Twist, met de eindstreep in zicht, terug te laten komen tot 21 - 21 met nog 2 minuten spelen op de klok. In de laatste spannende minuten wist MHV het hoofd koel te houden en met een laatste eindspurt werd de wedstrijd met een eindstand van 21- 23 afgesloten door 2 mooie treffers van jongeling Maud van Schipstal. Voor het eerst spelend in het eerste Millse damesteam.

Eindstand SC Twist - MHV ’81 DS1: 21 - 23

Volgende week staat voor het eerste Millse Damesteam wederom een uitwedstrijd op het programma, op zaterdag 13 oktober om 20.30 uur tegen Houten