SES kent een goede start aan het seizoen. Met slechts één doelpunt tegen (niet eens gescoord door de tegenstander) staat het bovenaan de ranglijst. HBV daarentegen staat met nul punten in de onderste regionen. In Beers werd het zondag 7 oktober een gekke wedstrijd.

De scheidsrechter nam in de eerste helft discutabele beslissingen en trok drie rode kaarten. SES wist te profiteren van de overtalsituatie en tekende voor hun derde winstpartij.

Kansen waren er weinig te zien in de eerste helft, maar voor de neutrale supporter was het toch een speltakelstuk. Vooral scheidsrechter de Bruin stond in de schijnwerpers. Eerst gaf hij een rode kaart aan HBV-verdediger Bas Verlinden die de snelle aanvaller Bens probeerde te stoppen, maar te laat kwam. Daarna was het Gijs Bens zelf die van het veld af moest na een beschuldiging van natrappen. Aan het einde van de eerste helft was het ook linksbuiten Ralph Reinders van HBV die te laat kwam en waar de scheidsrechter direct rood trok. De Bruin zorgde voor een voordeel voor SES, maar er was in de eerste helft nog geen winnaar te zien.

Na rust was het de taak aan SES om te profiteren van de 9-tegen-10-situatie. HBV hield het lang vol, maar het was invaller Jasper Nooijen die de score opende. We zagen hem al 10 minuten warmlopen, maar hij had maar drie minuten in het veld nodig. Een afhangende bal knalde hij hard tegen de touwen, 0-1. Daarna bleef SES het de tegenstander moeilijk maken. Ongeveer vijf minuten voor tijd zorgde vice-aanvoerder Lukassen door een ingekopte voorzet voor de eindstand en kwam SES niet meer in de problemen. SES blijft ook deze week aan kop in de vierde klasse H zuid II.

HBV - SES: 0-2 (0-0)
Jasper Nooijen 0-1, 85. Jari Lukassen 0-2.
Rode kaarten: 24. Bas Verlinden, 32. Gijs Bens, 42. Ralph Reinders