Het 1ste damesteam van Vollan ’65 deed goede zaken dit weekend door Skunk uit Veghel met 3-1 te verslaan waardoor er wederom 4 punten aan het totaal konden worden toegevoegd.

Concurrent AV Flash uit Afferden leed een 3-2 nederlaag. Door deze resultaten komt Vollan alleen aan kop met 2 punten voorsprong. Over de wedstrijd van Vollan zelf kunnen we zeggen dat het spel aan de kant van Vollan te wisselvallig was. In de 1ste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht en in een mum van tijd werd Skunk volledig zoek gespeeld en met een setstand van 25-10 is wel duidelijk hoe de krachtverhoudingen lagen. Door deze gemakkelijk overwinning kroop er wellicht wat nonchalance in het spel van Vollan waardoor zij zichzelf in een lastige situatie manoeuvreerde. Het niveau aan de kant van Vollan was ondermaats waar Skunk dankbaar van profiteerde en zich zodoende terug in de wedstrijd konden spelen. Onnodig setverlies met 22-25 bracht de stand weer 1-1 in sets.

De speelsters van Vollan werden hierdoor weer wakker geschut en met setstanden in de 3de en 4de set met respectievelijk 25-17 en 25-10 werd er een 3- zege behaald. Uiteindelijk toch een dikverdiende 3-1 overwinning met zoals gezegd onnodig setverlies. Op dit moment niet erg maar in deze wedstrijden ben je eigenlijk verplicht om de volle 5 punten te pakken. In de beslissende fase van de competitie kunnen deze punten weleens bepalend worden. Goede overwinning meiden maar wel een leermomentje. Vollan DS 2 behaalde wel een 4-0 overwinning in een vermakelijke wedstrijd tegen een goede en sportieve tegenstander Ovoco uit Oss. De routine aan de kant van Vollan bepaalde uiteindelijk het verschil en het bekeken volleybalspel aan de kant van Vollan resulteerde in setstanden van 25-22/25-17/25-22 en 25-17 kon Vollan DS 2 5 punten aan het totaal toevoegen.

Vollan MC 2 wist de 1te overwinning van dit seizoen in de wacht te slepen. Spirit MC2 was geen tegenstander en de setstanden van 25-8/25-8/25-8 en 25-10 spreken voor zich. Uiteraard waren de speelsters dolgelukkig met die winstpartij die in minder dan een uur gespeeld was maar de mooiste wedstrijden zijn wel die wedstrijden waarin de teenstanders aan elkaar gewaagd zijn. Helaas was dat in deze wedstrijd niet het geval maar dat doet niets af aan het resultaat in deze wedstrijd. Proficiat meiden.

Vollan MC 1 daarentegen leed een 4-0 nederlaag in Den Dungen. Geien de setstand in de 1ste set leek het er op dat de volleybalsters nog wakker geschud moesten worden. De setstand van 25-6 op het scorebord was kennelijk de wekker voor het team. Helaas liepen zij echter toch in het resterende deel van de wedstrijd achter de feiten aan maar setstanden van 25-17/25-19 en 25-19 geven wel aan de dat de speelsters zich goed hadden hersteld van de gevoelige tik op de neus in de 1ste set. Vollan MB 1 was vrij van competitieverplichtingen.