Onlangs hebben een 12-tal S.E.S.-leden, onder leiding van cursusleider Harrie Cillessen, een cursus reanimatie, inclusief basis EHBO, succesvol afgesloten.

Naast de ‘gewone’ reanimatie cursus gericht op volwassenen zijn er tevens de technieken van de reanimatie op kinderen en baby’s aangeleerd. Een zeer interessante, laagdrempelige en belangrijke cursus voor de S.E.S.-leden, die allemaal één of meerdere vrijwilligersfuncties bekleden binnen de vereniging. Bij een sportvereniging is er ten slotte een grotere kans om met een volwassenen dan wel een kind in nood geconfronteerd te worden.

De cursisten hebben, na het succesvol afronden van de Pediatric Basis Life Support (PBLS) cursus, allen het, internationaal erkende, PBLS certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) ontvangen.

Een prima initiatief dus vanuit de Langenboomse voetbalvereniging S.E.S., dat mogelijk gemaakt is door ‘De vrienden van S.E.S.’ Een groep mensen die S.E.S. Langenboom een warm hart toedraagt en daarvoor op vrijwillige basis elk jaar een bedrag doneert. Het gedoneerde geld wordt besteed aan projecten, waarvoor binnen de normale begroting van de voetbalclub geen ruimte is. Daarbij kun je denken aan activiteiten voor de jeugd, aankleding van accommodatie/sportcomplex en in dit geval dus deze cursus.

Aangezien S.E.S. het belang ziet van voldoende geschoolde hulpverleners binnen haar vereniging, en daarmee dus ook binnen Langenboom, gaat dit initiatief zeker een vervolg krijgen. In de eerste plaats in de vorm van herhalingscursussen voor de huidige hulpverleners, maar daarnaast wordt ook al weer nagedacht over een nieuwe cursus. De S.E.S.-leden, die onlangs hun cursus hebben afgesloten, roepen dan ook iedereen, die op wat voor manier dan ook met S.E.S. te maken heeft, op om bij een volgende cursus ook deel te nemen. Vragen over de cursus of aan de deelnemers? Neem dan contact op met Piet van Berlicum of één van de deelnemers.