In de vijfde competitiewedstrijd kwam Elsendorp op bezoek bij DWSH’18 op een drukbezocht sportpark De Binding. Voor deze wedstrijd de ploeg die boven de thuisploeg op de ranglijst staat. Bij een overwinning klimt DWSH’18, over de bezoekers heen.

In de eerste vijf minuten waren de blauw-zwart-gestreepten die goed uit de startblokken wilde schieten. Een kans van Rens Kuppen wordt tot corner verwerkt en de daaropvolgende voorzet wordt niet verzilverd voor Tom Verheijen. Hierna is het Elsendorp dat het heft in handen neemt. Twee grote kansen, waaronder een bal van de lijn gehaald door Frank Thelosen, worden niet tot doelpunt gemaakt. DWSH’18 kan moeilijk van eigen helft af komen en ook Elsendorp krijgt geen echte kansen meer voor de rust. Hierdoor is de ruststand, dezelfde als de beginstand; 0-0

Na rust, probeert DWSH’18, met een andere speelwijze, meer te gaan aanvallen. Het is echter Elsendorp dat via een snelle counter via rechts kan scoren. De bal valt binnenkant paal achter keeper Bram Schaap binnen. Leunend op een stugge, ervaren verdediging kan de Elsendorpse ploeg achterover leunen en er op de counter eruit komen. In de 78e minuut doen zij dat heel snel. De linksbuiten kapt naar binnen en schiet van 25 meter met een onhoudbare schitterende krul voorbij Bram; 0-2. Met enkele wissels probeert de thuisploeg nog het tij te keren, maar zonder echt aanvalsplan. De eerste kans van de tweede helft komt pas in de blessuretijd. Hugo Thelosen gaat slim op de achterlijn zijn directe tegenstander voorbij en geeft voor op Rens. Hij krijgt zijn voet niet goed tegen de bal door de goed meelopende verdediger. Hij kraakt de bal en deze caramboleert over de goal van de bezoekers.

Hiermee eindigt een timede wedstrijd van DWSH’18-kant in een 0-2 nederlaag. Met twee winstpartijen en drie verliespartijen vindt DWSH’18 zich terug in de middenmoot. Volgende week gaan de blauw-zwarten de Maas over. Zij gaan op bezoek bij het ongeslagen Astrantia uit Middelaar. Een lastige uitwedstrijd waar we hopen, net als vandaag, weer veel mensen langs de kant te zien om onze ploeg te supporten.