Vandaag stond er voor de mannen van DWSH’18 een reisje op bezoek over de Maas. De tegenstander van vandaag was het voor deze wedstrijd het nog ongeslagen Astrantia in Middelaar.

De overige seniorenteams hadden het goede voorbeeld gegeven door vijf keer te winnen en een keer gelijk te spelen. Konden de vaandeldragers het goede voorbeeld doen volgen?

De eerste helft was DWSH ietsje sterker qua veldspel en ook qua kansen waren de bezoekers gevaarlijker voor de goal. Zo konden Job van der Straaten (2x) en Hugo Thelosen net niet de bal binnenwerken. Grootste mogelijkheid was voor Roy Hutting. Hij was met een vrije trap dicht bij de openingstreffer, echter raakte hij de lat. Astrantia zette daar tegenover één kans. Een bal die op de paal belandde. Zo wordt er gerust met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft probeert DWSH de tussenstand in hun voordeel te veranderen. Echter grote kansen zijn er niet. Math van de Straaten, Harm Litjens, Roy en Job krijgen wat kleine kansjes.
Astrantia hanteert voornamelijk de lange bal en kan daar niet echt gevaarlijk uit worden.
In de 85e minuut van de wedstrijd is het Job die onderuit gehaald wordt in de zestien. De scheids geeft geel en wel een penalty. De hardwerkende Roy Hutting gaat achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen. Een terechte voorsprong voor de bezoekers. Echter gaan de drie punten niet mee terug richting Wilbertoord en Sint Hubert. In de blessuretijd is het Astrantia, dat na een duidelijke overtreding op Niek van de Steeg, in buitenspelpositie kan scoren. Protesten van de DWSH-spelers en de grensrechter Frank kunnen de scheidsrechter niet overtuigen van de buitenspelsituatie.

Drie dik verdiende punten worden slechts een punt en daarmee herstelt DWSH’18 zich enigszins na de nederlaag van vorige week. Samen met alle andere seniorenteams wordt er echter niet verloren dit weekend en blijft DWSH’18 voor het eerst ongeslagen. Volgende week staat een ontmoeting op het programma met titelkandidaat De Zwaluw. Zij verloren vandaag verrassend met 2-0 van Menos.