DWSH’18 stond vandaag een lastige wedstrijd te wachten. Uit bij De Zwaluw in Oeffelt. Kampioenskandidaat nummer een, al laten ze dit niet week in en week uit zien.

Vorige week werd er nog verloren van Menos. Deze middag had trainer Marco Benneheij weer enkele verrassingen in zijn opstelling. Jelle moest plaats maken voor Jesse en ook Rody kreeg zijn basisplaats na zijn schorsing weer terug.

In de eerste helft heeft De Zwaluw het betere van het spel, met onder andere een schot op op de paal van een van de aanvallers van de thuisploeg. DWSH’18 kan daar geen echt grote kansen tegenover zetten. Het spel speelt zich af op het middenveld en gaat gelijk op. Toch is het DWSH’18 dat net voor rust op voorsprong komt. Rody van Abel besluit van 25 meter uit te halen en hij laat de keeper van De Zwaluw kansloos. Zo gaan de bezoekers met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft moet de thuisploeg meer komen om de titelaspiraties nu al aan de kant te schuiven. En dat doen ze ook. Zo kunnen de blauw-wit gestreepten kort na rust een corner binnen koppen: 1-1. Na deze goal probeert scheidsrechter Amukwaman zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Waar Job van der Straaten met rood, terecht, wordt weggestuurd na een late tackel van achter, vergeet hij twee De Zwaluwspelers met dezelfde kleur te bestraffen. De natrappende spits en de met gestrekt been op buikhoogte inkomende middenvelder worden met handje schudden gespaard. Ongelofelijke beslissingen die helaas bij het spelen in deze klasse horen. Tot overmaat van ramp maakt de thuisploeg ook nog de 2-1. Nadat de zijn collega-aanvaller de bal op de lat kopte is het de andere aanvallers die, eindelijk, zijn zoveelste kans benut.

Helaas verliest een prima spelend DWSH’18 van De Zwaluw. Echter geeft het spel tegen de titelkandidaat voldoende aanknopingspunten voor de aankomende periode. Volgende week staat een vrije zondag op het programma en de week daarna staat de lastige thuiswedstrijd tegen het uitstekend presterende SCV’58 op het programma.