Zaterdagavond 3 november stond de tweede thuiswedstrijd van MHV’81 dames 1 op het programma. Tegenstanders waren de dames 1 van Hellas, de ploeg uit Den Haag.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien Hellas en MHV’81 respectievelijk de nummer 1 en nummer 2 waren op de ranglijst. Het enige verschil tussen de teams was het doelsaldo. Beiden hadden tot nu toe alle wedstrijden gewonnen.

De dames van MHV gingen vlot van start. Pas bij een 3-0 stand en behoorlijk wat gemiste kansen aan de kant van MHV’81, konden de bezoekers de bal in het net krijgen.
MHV’81 hield met een zeer alerte, agressieve en compacte dekking de schutters van Hellas op afstand. Aan de andere kant zorgde het hoge aanvallende tempo van de Millse dames voor een steeds verder oplopende scorereeks. Een ijzersterk keepende Linda Fick, gestopte 7-meters van Nienke van de Boom, scores vanuit alle linies en mooie breaks aan de kant van MHV’81 brachten via 6-4,10-5 en 13-5 een ruststand van 16-6 op het scorebord.

Na rust nam MHV’81 weer het initiatief, maar de tegenpartij bood betere tegenstand. Hellas schroefde het tempo nog een keer op in een laatste poging het tij te keren. De wedstrijd was in de eerste helft echter al beslist en de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Een zeer goede eerste helft bleek voldoende voor de beslissing in de eerste kraker van het seizoen. In ondertal wisten de dames van MHV’81 zelfs nog diverse malen te scoren. Uitblinker Linda Fick kreeg bij de stand van 23-10 een publiekswissel, maar dat weerhield haar er niet van om daarna nog enkele 7-meters te stoppen.
De dames van MHV lieten uiteindelijk 28-18 als eindstand op het scorebord noteren. Dit gaf een duidelijk beeld van de verhoudingen in deze wedstrijd. MHV’81 is op dit moment het enige team in de hoofdklasse zonder puntverlies.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen HABO’95 op het programma. De ploeg uit Boekel zou weleens een pittige tegenstander kunnen zijn. Met slechts één verliespartij is Habo bovenin de ranglijst te vinden. Ook in deze wedstijd kunnen de dames van MHV alle steun gebruiken! De wedstrijd start om 19.00 uur in sporthal De Burcht. Hopelijk is er veel publiek aanwezig om de Millse hoofdmacht aan te moedigen in de jacht op de volgende twee belangrijke punten.