In de 1ste serieuze testcase deze competitie kwam de ploeg van Olsredlem uit Melderslo, concurrent voor een hoge klassering op bezoek. En dit hebben zowel de speelsters als het publiek geweten.

In een wedstrijd met een amusementswaarde van 9,5 op de schaal van Rigter stond Sporthal de Wis bol van de spanning en bij fasen in de wedstrijd zelfs te schudden. Benieuwd of het is gemeten bij het seismologisch instituut. Het publiek wel in elk geval, met strijd van het 1ste tot het laatste punt.

Vollan liep in de 1ste set weg en met een tussenstand van 20-16 kun je zeggen dat het in de set een gelopen koers zou zijn. Niets bleek minder waar, Olsredlem toonde karakter en wisten zich nog terug te knokken in de wedstrijd. Vollan wist zich echter ternauwernood aan de druk van Olsredlem, mede door een aantal goede wissels, te onttrekken en wist de set alsnog met 25-23 in de wacht te slepen.

In de 2de set sloop er onrust in de ploeg van trainer coach John Munten en liepen zij eigenlijk constant achter de feiten aan. 15-25, een afgetekende setwinst voor de ploeg uit Melderslooou,

Ai, die hadde we ff niet aan zien komen. In de 3de set leek zich hetzelfde scenario te ontwikkelen. Totdat plotseling het vuur weer in de ploeg van Vollan kwam en zij zich met enkele miraculeuze reddingen, puur op inzet weer over het dode punt heen wisten te spelen. 25-23 Setwinst, een dubbeltje op zijn kant. 2-1 voorsprong in sets.

De spanning was te snijden in de 4de set waarin het wederom een gelijkopgaande strijd was met lange ralley’s door goed verdedigend werk aan beide kanten. Er ontstond een fantastische ontknoping met een climax uiteindelijk in het voordeel van Vollan. Wederom 25-23 setwinst wat resulteert in een 3-1 winst voor de wedstrijd waardoor 4 punten aan het totaal toegevoegd kunnen worden. Gedeelde koploper met Havoc uit Haps is een prima prestatie maar geeft gezien de onderlinge krachtsverschillen in deze wedstrijd geen enkele garantie. Vol gas blijven geven dus.

Vollan MC 2 behaalde eveneens een welverdiende zege in de derby tegen Detac uit Zeeland. Met een 3-1 zege kunnen zij gerust spreken van een prima debuut in de zaterdagcompetitie en dit resultaat zal zeker een positieve stimulans geven aan het jeugdige team.

Ook Vollan MB 1 behaalde een 3-1 overwinning tegen VC Volt uit Beers. Ook zij doen prima mee als het gaat om de stand op de ranglijst. Douze (12) points uit 4 wedstrijden. C’est tres bien.

Helaas moest Vollan MC1 met 4-0 hun meerdere erkennen in de derby tegen Detac uit Zeeland. Setstanden van 25-21 / 25-19 / 25-17 / 26-24 laten echter zien dat zij een meer dan verdienstelijke wedstrijd hebben gespeeld.

Prima dag voor Vollan, in een seizoen dat nog lang gaat duren en zeer zeker nog de nodige interessante ontmoetingen op zal gaan leveren in de competitie.