De gemeente Mill en Sint Hubert is op nummer 2 te vinden als meest veilige gemeente van Brabant volgens de AD Misdaadmeter. Vorig jaar was Mill en Sint Hubert nog de meest veilige gemeente. Nu is de gemeente Sint Anthonis volgens het AD de meest veilige, zij stonden vorig jaar op nummer 2.

De gemeente Eindhoven is de meest onveiligste gemeente van Brabant. Vorig jaar bezette Eindhoven landelijk gezien nog de vierde plaats, nu de derde achter koploper Amsterdam en Maastricht. Ook Helmond komt niet positief uit de Misdaadmeter. Helmond 'stijgt' van de achttiende naar de elfde plaats.

Het AD baseert zich bij het opstellen van de Misdaadmeter op de politiegegevens over 2015. De ranglijst is bepaald door te kijken naar de cijfers van tien delicten: woninginbraak, inbraken in schuren en garages, diefstal uit auto's, diefstal van auto's en motoren, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernielingen.
Deze delicten worden per gemeente afgezet naar inwonersaantal en gewogen naar de impact voor het slachtoffer. Een mishandeling telt bijvoorbeeld zwaarder dan een bedreiging en een woninginbraak zwaarder dan zakkenrollen.