Barst je wel eens uit het niets in tranen uit? Val je uit tegen je partner of kinderen zonder duidelijke reden? Dreef je vannacht weer eens je bed uit vanwege opvliegers? Grote kans dat schommelende hormonen de boosdoener zijn. En die schommelende hormonen kunnen komen doordat je in de overgang zit...

“Bah, de overgang, daar wil ik eigenlijk liever niet over praten, daar schaam ik me een beetje voor”. Tja, ook voor veel vrouwen is open praten over de overgang toch nog een beetje een taboe. En het is natuurlijk ook geen onderwerp voor verjaardagsfeestjes…..En daar komt ook nog bij dat je vaak hoort: “die overgang, dat hoort er nu eenmaal bij, dat gaat vanzelf wel weer over, even doorbijten”.

Ja ja…

33% van alle vrouwen in de overgang heeft zware klachten, die soms 8 tot 12 jaar kunnen aanhouden.

De tijden zijn gelukkig aan het veranderen en we weten inmiddels steeds meer over het vrouwenlichaam. Zo blijken veel overgangsklachten veroorzaakt te worden door schommelingen in je hormonen. En daardoor zijn ze meestal goed te behandelen: je zult verbaasd staan over de verschillende mogelijkheden die er zijn!

We staan vooraan als het gaat om onze kinderen, ouders of partner, maar vergeten vaak onszelf. En dat is jammer, want of je het nu doet voor jezelf of voor je omgeving, iedereen is erbij gebaat dat jij je goed voelt. Het leven is echt te mooi om met klachten rond te blijven lopen.

Misschien dat je één of meerdere klachten wel herkend bij jezelf: opvliegers, nachtelijke transpiratie, stemmingswisselingen, gewrichts- en spierpijn, slapeloosheid, onregelmatige of hevige menstruatie, prikkelbaarheid, depressieve gevoelens, hoofdpijn of migraine, urineverlies of minder zin in seks?

Al deze klachten kunnen één ding gemeen hebben: ze kunnen veroorzaakt worden door veranderingen in je hormonale systeem. Als Care for Women specialiste, B.I.G.-geregistreerd verpleegkundige met meer dan 30 jaar ervaring, voedingsdeskundige en jawel, ervaringsdeskundige, kan ik je hierbij goed helpen. Door middel van een behandelplan dat kan bestaan uit voedingsadvies, leefstijladvies of indien nodig supplementen/fyto-oestrogenen zorg ik voor vermindering van je klachten.

Tijdens mijn consulten staan rust en persoonlijke aandacht centraal. Samen gaan we op zoek naar een behandeling die bij jou past. Geen vrouw is immers gelijk.

Veel vrouwen kan ik goed helpen, maar soms zijn er klachten of vragen die beter door een andere dienstverlener kunnen worden behandeld. Ik zal je dan zo goed mogelijk informeren, zodat je beter voorbereid met deze behandelaar in gesprek kunt gaan met als doel de juiste behandeling voor jou.

Blijven rondlopen met overgangsklachten is dus vaak helemaal niet nodig. Je kunt zelfs bij mij terecht zonder doorverwijzing van de huisarts en veel zorgverzekeraars vergoeden deze consulten ook vanuit de aanvullende verzekering.

Overgangsklachten? Blijf er niet mee rondlopen, maar bel me!

Annette van Schilt
Care for Women Haps
Tel. 0485 - 212 642

Meer weten? Zie dan ook de website www.gezondheidspraktijkhaps.nl.