Twintig jaar geleden is er, op initiatief van een groep ouders, een openbare basisschool gestart in Mill. In schooljaar 1999-2000 opende de Kameleon haar deuren in de schoolwoningen aan de Havikstraat te Mill.

Arthur Denkelaar was de eerste directeur van Openbare Basisschool
'De Kameleon'. Samen met juf Marjon, meester Dirk en 32 kinderen ging hij vol enthousiasme van start.
Arthur was een bevlogen, charismatische, energieke directeur met enorm veel humor en liefde voor de kinderen en het team.
Voor hem stond het welbevinden van eenieder altijd bovenaan.
Na een tijd van pionieren en hard werken groeide de Kameleon uit tot een school met 243 kinderen verdeeld over 11 groepen en 21 teamleden.
Arthur werd ziek, maar zijn gezondheidsklachten leken onder controle.
Op 19 november 2008, toch nog heel plotseling, overleed Arthur op 52-jarige leeftijd.
Dit was een enorme klap voor de kinderen, de ouders en het team.
Na het overlijden van Arthur gingen we op zoek naar een voor iedereen zichtbare herinnering aan de eerste directeur en oprichter van onze school.
Al snel kwamen we op de treffende en passende gelijkenis tussen Arthur en Koning Arthur. In de legende van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel is iedereen gelijk, zitten ze aan een ronde tafel (net zoals we op de Kameleon dagelijks in de kring zitten) en mag iedereen zijn/haar eigen inbreng hebben.
De Kameleon heeft de kroon van (Koning) Arthur gekregen ter nagedachtenis aan een geliefd persoon en een waardevol gedachtegoed.
Dus... Zo kreeg de Kameleon zijn kroon!
De Kameleon draagt al 10 jaar met trots een kroon.