Vanaf september van dit jaar tot nu zijn er vijf acties gehouden om het wildcrossen in de Brabantse natuurgebieden terug te dringen. Het ging hier vooral om het ‘off the road’ rijden en rijden met quads in de natuurgebieden.

De natuurgebieden lijden enorm onder het wildcrossen en ook wandelaars, ruiters en andere bezoekers ervaren hinder. De uitgevoerde acties waren zeer succesvol: er zijn meerdere staande-houdingen verricht en boetes uitgedeeld.

Succesvolle actie

De acties waren een samenwerking tussen politie, provincie, gemeenten, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap en Samen Sterk in Brabant (SSiB). In totaal zijn de afgelopen maanden 16 personen staande gehouden en werden 35 boetes uitgedeeld voor overtredingen. Hierbij ging het niet alleen om het crossen op plaatsen waar dit niet mag, maar werden er ook boetes gegeven voor het negeren van het stopteken, rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verzekering. Ook waren niet alle voertuigen voorzien van een geldig kenteken.

Naast de boetes van de politie ontvingen sommige wildcrossers ook een bestuurlijke boete vanuit de gemeente of de provincie.

U ziet een misstand, direct melden!

SSiB roept iedereen op het buitengebied in de gaten te houden. Wie denkt dat er iets niet in de haak is, kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432 of direct een melding doen via de BuitenBeter app. Met de app is het een kwestie van een foto maken, gps-locatie bevestigen en versturen. Uw melding wordt direct doorgestuurd naar SSiB of een van onze partners.

Meer informatie

Alle informatie over het programma Samen Sterk in Brabant vindt u op www.odbn.nl/ssib.