Foto: Cockie Kremers

Komende zaterdag 5 januari openen Mees en Eric Nabuurs de deuren van Paviljoen de Kuilen. Elke zaterdag en zondag kan men er terecht vanaf 09.00 uur voor een kopje koffie of thee. Maar ook is er een kleine lunchkaart.

Ook bier, fris en wijn is er verkrijgbaar net als een aantal speciaal bieren. Later dit jaar, zeker bij goed weer, zal ook door de weeks het paviljoen geopend zijn.

Idee

“Het was een zondag in oktober dat ik hier op de Kuilen aan het wandelen was,” vertelt Eric Nabuurs (51 jaar) uit Langenboom. “Ik vroeg me af waarom het paviljoen gesloten was en ik er geen koffie kon kopen. Op Facebook schreef ik dat ik wel de sleutel van het paviljoen wilde hebben om er mee aan de slag te gaan.” Dat bericht leverde veel reacties op. “Binnen een uur zat ik over de honderd positieve en enthousiaste reacties. Het contract met de vorige exploitant van het paviljoen was afgelopen en de gemeente zocht een nieuwe beheerder. Ik dacht: wie a zegt moet ook b zeggen. Vervolgens heb ik de gemeente een mailtje gestuurd. Daarna ging het snel, ons Mees en ik zaten dezelfde week nog bij wethouder van den Boogaart.”

Sfeervol

Mees Nabuurs (18 jaar) was ook meteen enthousiast. “Zeker, ik werkte in de horeca bij de Wellnessboot in Mill en dat vind ik erg leuk om te doen. Ik studeer rechten in Nijmegen en dat is prima te combineren met dit paviljoen.” Naast Eric en zijn dochter Mees denken en werken ook moeder Marga en hun zoon Sil mee. Mees: “Mama is erg goed met het inrichten en het gezellig maken van ruimtes. Dat heeft ze hier ook gedaan.” En sfeervol is het er. Een houtkachel zorgt voor heerlijke warmte, met een kopje koffie in de hand lekker zitten, genieten van de dansende vlammen in de kachel en turend over het water van de Kuilen met alle omliggende natuur. Naast stijlvolle meubels binnen, kunnen gasten ook buiten terecht. Daar zorgen dekens en een vuurkorf voor extra warmte mocht het nodig zijn. “We hebben een kleine lunchkaart met bijvoorbeeld tosti’s, soep en broodjes.”

Plannen

Mees en Eric hebben legio plannen. Eric: “Maar de behoefte van onze gasten zal bepalen wat hier allemaal gaat gebeuren. Nu al hebben we reacties van ondernemers die hier een vergadering willen houden, wat ze willen combineren met een wandeling rond de Kuilen. Dat kan allemaal, wij staan open voor alle ideeën.” “Maar ook als men gaat wandelen, fietsen of met de motor of auto een eindje gaat rijden, dan is het Paviljoen een mooie pauzeplaats,” vult Mees aan. Maar ook kijken ze alvast naar de zomerperiode. “We zorgen voor makkelijke stoelen en bijvoorbeeld ook zitzakken buiten. We willen dat ook jongeren ons Paviljoen bezoeken en het hier naar hun zin hebben.”

Meer weten? Like dan de Facebookpagina van Paviljoen de Kuilen en bezoek het Paviljoen aan de Langenboomseweg / Fazantenweg in Langenboom.