Gradus van Engelen en Erik Rietveld (beide AB ‘90) overhandigen de regenboog vlag aan de Burgemeester Walraven.

Sinds woensdagochtend 16 januari wappert hij ook hier, de regenboogvlag. De vlag die staat voor lesbische en homoseksuele trots en voor de diversiteit van deze levenswijzen. Ook geeft deze vlag aan dat we niemand willen buiten sluiten.

Afgelopen week kwam vanuit Teun van der Cruijsen, één van de jongere leden van Algemeen Belang ’90 de vraag of er een regenboogvlag bij het gemeentehuis gehangen kon worden. De gemeente Mill & Sint Hubert wilde graag medewerking verlenen aan dit verzoek maar had op dat moment geen regenboogvlag beschikbaar, op korte termijn bestellen lukte niet doordat de regenboog vlaggen afgelopen week massaal besteld werden. Gradus van Engelen had ondertussen nog een grote regenboogvlag weten te vinden en deze is dan ook dinsdagavond overhandigd aan Burgemeester Walraven.

De regenboogvlag staat eigenlijk voor heel veel dingen, ik vind tolerantie voor “samen leven” het belangrijkste. Ik vind gewoon dat iedereen gelukkig mag zijn samen met wie dan ook. Het is je eigen leven en niemand bepaalt hoe jij je leven invult met wie dan ook. Anderen mogen je niet veroordelen op seksuele geaardheid, kleur ras of geloofsovertuiging. Andere verwijten dat seksuele geaardheid een ziekte is kan natuurlijk helemaal niet, dat slaat nergens op.

Die vrijheid om zelf je leven in te richten, zolang je andere mensen daar niet mee lastig valt, is iets waar ik en de anderen van Algemeen Belang ’90 helemaal achter staan.

Gradus van Engelen,
Algemeen Belang ‘90