“Mensen stimuleren om meer te bewegen en gezonder te leven, daar kan ik echt van genieten”

Als personal trainer is Jordi Paters (1997) uit Mill sinds een tijdje actief met zijn bedrijf JP Sportief.

Hij verzorgt hiermee niet alleen (voetbal)keeperstrainingen, maar traint ook individuelen die om welke reden dan ook meer aan sport willen of moeten doen. “Er komen hier mensen die af willen vallen, aan willen komen, meer kracht op willen bouwen of hun conditie willen verbeteren. Voor iedereen maak ik een trainingsschema inclusief voedingsadvies op maat.”

Jordi is van jongs af aan enthousiast keeper. Hij speelde bij Juliana Mill en daarna bij de Treffers in Groesbeek. “Als keeper merkte ik dat veel trainingen voor keepers bedacht en geschreven zijn vanuit de theoretische kant. Maar ik weet dat het in de praktijk toch echt anders is. Daarom heb ik een eigen trainingsmethode geschreven.” Hij bladert door een boekwerk waarbij foto’s de methode illustreren. “Op basis hiervan geef ik individuele keeperstrainingen en ook in kleinere groepjes. Maar die groepjes mogen niet te groot zijn, want het is belangrijk dat ik iedereen aandacht kan geven en dat iedereen actief mee kan blijven doen tijdens de trainingen.”

Dat persoonlijke is ook de basis van de personal trainingen die hij thuis aan de Molenheidseweg geeft. “Als iemand voor de eerste keer bij mij komt, begin ik altijd met een gesprek om te horen welk doel diegene heeft. Afhankelijk daarvan maak ik dan een trainingsprogramma. Ook op het gebied van voeding geef ik advies. Ik ben geen diëtist, maar weet wel wat gezond is en wat niet.” Zijn vriendin, Jessica Post, volgt net als Jordi de HBO opleiding eerstegraads sportdocent. Jessica: “Ik wil me later nog meer gaan richten op voeding en allergieën. Dat sluit uitstekend aan bij de doelen van JP Sportief.”

Voor de personal trainingen maakt Jordi, die eerder al een opleiding bij het CIOS succesvol afrondde, gebruik van een eigen goed ingerichte trainingsruimte aan de Molenheidseweg. “We kunnen hier in kleine groepjes werken aan kracht en conditie. Maar ook buiten heb ik verschillende trainingsfaciliteiten.” Hij wijst naar een buitenzwembad. “Bij cardiotrainingen zijn wandelen, hardlopen, fietsen en ook zwemmen prima activiteiten. En die mogelijkheid hebben we hier dus ook.”

In zijn trainingen vindt Jordi het persoonlijke aspect erg belangrijk. “Soms vinden mensen het niet prettig om in een grotere groep te starten met sport, omdat ze bijvoorbeeld weinig conditie of best wat overgewicht hebben. Door een individuele training verbeteren we niet alleen de conditie en gewicht, maar werk je ook aan zelfvertrouwen. Dat kun je niet bieden als je aan groepen les geeft.” Tussen de trainingen door zijn er door die individuele aanpak ook persoonlijke tips mogelijk. “Pas vertelde iemand dat hij een barbecue bij vrienden had. Maar omdat hij aan het lijnen was, vond hij het lastig daar naar toe te gaan. In zo’n geval geef ik aan dat je gerust wat stukjes vlees kunt eten, maar laat sauzen weg. Neem wat meer groenten en bijvoorbeeld fruit. Dat soort gesprekken en adviezen maken ook deel uit van personal training.”

Jordi is zelf vaak en veel met sport bezig. “En het plezier wat je kunt beleven aan sport wil ik graag overbrengen. Mensen stimuleren om meer te bewegen en gezonder te leven, daar kan ik echt van genieten.”

JP Sportief
Jordi Paters
Molenheidseweg 7
5451 HD Mill
Telefoon: 06 55 77 37 78
Volg JP Sportief ook via social media en zie www.jpsportief.nl.