Donderdag 4 juli hadden de kinderen van groep 8 uit Sint Hubert hun allerlaatste schooldag op basisschool De Schare. Een bijzonder moment. In Sint Hubert wordt de schoolperiode afgesloten met het schoolkamp, de eindmusical en een echte Good Bye Party.

De musical was professioneel opgezet en zat goed in elkaar. De musical heette Mirakel en ging over tijdreizen en wonderkinderen; hier is werd dan ook het thema van de Good Bye Party op gebaseerd. Nadat de kinderen ’s middags door de leraren uit het raam waren gezet, werden alle voorbereidingen getroffen voor een spetterend eindfeest. De leerlingen van groep 8 werden door hun ouders naar een onbekende locatie gebracht en werden daar opgehaald door een echte schoolbus. Dat was boven verwachting. Daarna op naar Sint Hubert waar ze opgewacht werden door veel belangstellenden en het team van de Schare.

De rode loper was uitgerold en één voor één werden ze door de juffen uit de bus gehaald en toegejuicht door het publiek. Na het proosten (met kinderchampagne) en een fotoshoot ging groep 8 in de school aan de slag met een ingewikkelde escaperoom. Toch is het gelukt eruit te ontsnappen en daarna was er nog tijd voor verstoppertje, chillen en disco. De leraren sloten de avond af met een persoonlijke voordracht over elke leerling en een afscheidslied. Dat was ontroerend en prachtig.

De tijd bij De Schare zit erop, wat hebben ze het er mooi gehad. Nu is het tijd voor nieuwe uitdagingen, maar eerst even genieten van een welverdiende zomervakantie.