Voor dat de zomerstop echt gaat beginnen nog een kort verslag van onze muziekvereniging.

Afgelopen maand hebben we verschillende activiteiten gehad. Allereerst hebben we mee gedaan met de wandelvierdaagse ‘op de bres voor muziekles’. De leden hebben gewandeld voor extra financiële bijdrage voor de vereniging. Ondanks de warmte die week hebben we ons beste beentje voor gezet.

Op woensdag 26 juni hebben we de eerste gezamenlijke repetitie gehad in Alphen, samen met muziekvereniging Sint Barbara. Dit ter voorbereiding voor de gezamenlijke concerten op zaterdag 26 oktober 2019 in Alphen/Dreumel ter gelegenheid van hun 100-jarig jubileum. En op zaterdag 18 januari 2020 tijdens het nieuwjaarsconcert in Langenboom met het thema "Music was my first love". Twee avonden waarbij muziekvereniging Amicitia samen met muziekvereniging Sint Barbara één groot orkest vormt. Het beloven nu al twee bijzondere avonden te worden.

Op donderdag 4 juli hebben wij het afsluitende concert gegeven op het strandpaviljoen bij de Kuilen. Wat een prachtige plek voor deze gelegenheid! Het weer was fantastisch en er was veel publiek. Het concert werd geopend door de Beats, waarbij een aantal leerlingen hun talenten lieten horen. Luuk Janssen en Brent Vollenberg werden in het zonnetje gezet voor het behalen van hun A-diploma. Daarna vervolgde slagwerkgroep Dynamic het programma. Met hun zomerse muziek zoals "Tequilla" en "Get Lucky" met basgitaar en xylofoon solo, in combinatie met het uitzicht op het water, waande we ons heel even op Ibiza.

Hierna speelde de harmonie samen met de 30 plus groep nog een tweetal nummers waaronder "Just give me a reason". Het concert werd afgesloten door de harmonie met nummers zoals "Abba Gold" en "Blue Suede Shoes" met solo’s van Koen Oberye op alt sax en Gijs Willemsen op trombone.

Tot slot was het tijd voor een hapje en een drankje, hetgeen perfect verzorgd werd door de gastheer- en vrouw Eric en Marga Nabuurs van het strandpaviljoen. Het was een fijne afsluiting van een goed seizoen. De eerste volgende activiteit is de opening van de kermis in Langenboom op zaterdag 10 augustus.