Oude foto’s van een ansichtkaart van Mill in 1939... Je komt ze sinds kort tegen in de Stationsstraat in Mill. Terwijl je daar wandelt kijk je even terug in de tijd. 80 Jaar later zijn deze foto’s gevonden, gedigitaliseerd en vereeuwigd op 2 stoeptegels.

Dat is wat Michel Lintermans van Lintermans Projecten samen met de Millse Ans Verwegen van PURO Styling in samenwerking met L’Histoire – Samenwerking in Kunstproducties – realiseerden.

Het is tevens de afronding van een permanente expositie van foto’s die de fotografen van l’Histoire (Tom Oosthout I Herman Peters I Joyce Vloet) vorig jaar maakten van het oude station met ‘Wachtende mensen op de trein in de Jaren 40‘.

De mensen waren bekenden uit de buurt in combinatie met modellen, aangekleed door Jolanda van der Pas en Ans Verwegen, stylisten. De omgeving speelde een belangrijke rol en bracht mensen samen. De permanente expositie van deze beelden vind je aan het fiets- en wandelpad langs de Spoorzone tussen het oude station en de Wanroijseweg in Mill.

Doel is het samenbrengen van mensen, oude tijden doen herleven en Mill nog mooier maken. Samenwerken en het denken in mogelijkheden leidde tot een samenwerking met Ontdek Mill, die het initiatief ondersteunden en verder uit willen gaan rollen met oude foto’s van Mill van fabrieken en gebouwen, die er helaas niet meer zijn. Door foto’s op dezelfde wijze aan de Spoorzone te plaatsen en als stoeptegel op diverse plaatsen in Mill gaan zij dit in de komende tijd realiseren.

Lintermans Projecten realiseert in diverse gemeenten dergelijke projecten, waaronder muurschilderingen, fotoprints op energiekasten, watertappunten en fietspompen. Met name oude stations hebben zijn aandachtsgebied. Gemeente Mill & Sint Hubert hebben hiermee een eerste stap gezet in de wederopbouw van verloren oude gebouwen.

www.lhistoire.nl