Bron: Google Maps

Beste inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert, zoals u misschien gelezen hebt, heb ik via 2 ingezonden brieven, mijn ongenoegen kenbaar gemaakt, en mijn verontrusting uitgesproken met betrekking tot de gang van zaken over de herindeling in het Land van Cuijk.

Het is een groot goed dat dit via de media en met name de Neije Krant met U gedeeld kan worden. Alles wat ik kenbaar gemaakt heb, is welgemeend en recht uit het hart, nogmaals mijn oprechte dank voor alle fijne reacties.

Nu de gemeente Cuijk Boxmeer en Sint Anthonis hun fiat gegeven hebben om definitief tot samenvoeging te gaan, wil ik hen daar mee feliciteren. Dit is een goed en sterk besluit waarmee onze regio in de toekomst zich duidelijk kan profileren.

Beste inwoners, zoals tot nu toe onze gemeentelijke bestuurders zich opgesteld hebben stemt mij niet gerust. Een kat in het nauw maakt rare sprongen is een spreekwoordelijk gezegde, ik hoop niet dat dit bewaarheid wordt. Het moet niet gekker worden, er gaan bij de coalitiepartijen al stemmen op, die aan zouden willen sluiten bij Uden, och er wordt op dit moment in paniek gezocht naar alternatieven om toch maar niet bij de huidige herindeling te hoeven aansluiten? Wat merkwaardig en vreemd toch.

De huidige coalitie staat naar mijn mening, tot nu toe, met de rug naar de burger toe en LUISTERT niet naar de signalen, wat de burgers in meerderheid willen. Bestuurders die het in onze gemeente voor het zeggen hebben, gebruik je verstand, we behoren tot een van de duurste gemeente van ons land en dat wordt alleen maar erger als we niet bewegen, richting een sterk Land van Cuijk. Investeer samen in een krachtige regio. Gemeente Land van Cuijk, is in mijn ogen de enige optie, en wat op den duur zijn vruchten afwerpt.Om uit de impasse te komen, lijkt het toch niet moeilijk om SAMEN: het COLLEGE en ALLE RAADSLEDEN elkaar in vredes naam eens de hand te schudden en met een dosis gezond verstand ertoe te besluiten om in te stappen nu het nog kan. Het is toch van de zotte dat 8 raadsleden en het college kunnen doen wat hun het beste uitkomt, niet LUISTEREN.

Tot slot beste inwoners van Langenboom/Mill/Sint Hubert en Wilbertoord, ik heb de afgelopen tijd veel gesprokenen met verontruste dorpsgenoten, zoals het hier in onze gemeente aan toe gaat, dat moet je toch aan het denken zetten.

Ieder mens is waardevol in zijn leven, maar heeft ook zwakke momenten, put kracht uit de sterke momenten, maak er SAMEN, iets moois van en... LUISTER naar uw inwoners, aldus een van de vele bezorgde inwoners van onze gemeente Mill en Sint Hubert.

Gr,Harrie van der Linden (gepensioneerde gemeentebode van de Gemeente Mill en Sint Hubert)