Zorgboerderij de Horst in Mill rijdt sinds dit jaar met een eigen taxibus om een deel van de cliënten zelf op te halen. De taxibus wordt gereden door vaste vrijwilligers van de Horst.

De Horst biedt sinds 2006 dagbesteding aan voor mensen met dementie en niet-aangeboren hersenletsel. De Horst is gelegen in een unieke landelijke omgeving. De omgeving stimuleert activiteiten en beweging. Cliënten worden weer actief en uitgedaagd om naar buiten te gaan waarbij niks moet en alles mag. Dit zorgt ervoor dat er vanuit een grote regio cliënten naar de Horst komen.

Door het vervoer zelf te organiseren worden de cliënten op een veel persoonlijkere manier opgehaald. De vrijwilligers hebben de tijd om rustig te wachten of om even mee naar binnen te lopen zodat we zeker weten dat iemand veilig thuis is. Ook hebben we zo meer contact met het thuisfront. Doordat de chauffeurs vaste dagen en tijden hebben kennen ze de cliënten goed en voelt het heel vertrouwd om door de bus van de Horst opgehaald te worden.

Niet alle cliënten kunnen door de Horst zelf opgehaald worden. De mensen uit de gemeente Mill en Sint Hubert komen sinds vorig jaar met de SwomWensbus en daarnaast rijdt er nog 1 taxibus van Munckhof.

Kijk voor meer informatie over Zorgboerderij de Horst op www.zorgboerderijdehorst.nl.