Foto: Peter Cornelissen

Deze gemeentelijke voorleeswedstrijd werd gehouden op donderdag 6 februari in Myllesweerd.

Er werd gestreden door 5 basisscholen uit de gemeente Mill & Sint Hubert:

  • De Kameleon met Bente Claasen
  • De Klimop met Sofie Wijsman
  • De LenS met Luca van Katwijk
  • ‘t Stekske met Jurriaan Zwart
  • De Schare met Yente Wakker

De jury bestond dit jaar uit Elly Meinders, Burgemeester Antoine Walraven en René Schipperheijn. Ook de jeugdwethouders Amber van den Elzen en Koen Aben zaten in de jury.

Nadat alle kandidaten hadden voorgelezen werd de uitslag bekend gemaakt en mocht Sofie Wijsman van “De Klimop” uit Wilbertoord de beker en een door Primera Schipperheijn gesponsorde cheque van 150,- euro voor de school in ontvangst nemen. De school kan voor dat bedrag bij Primera Schipperheijn boeken voor de eigen schoolbibliotheek uitzoeken.

Sofie gaat nu als voorleeskampioen door naar de vervolgronde en kan voorleeskampioen van Noord-Brabant worden. Uiteindelijk gaat uit elke provincie één kandidaat door naar de landelijke finale op 27 mei 2020. De landelijke finale is een fantastisch voorleesfeest, waar de hele klas naartoe mag. De klas wordt opgehaald én thuisgebracht! Naast het winnen van een grote beker, wordt de landelijke winnaar een jaar lang Kinderdirecteur van het inspirerende en avontuurlijke Kinderboekenmuseum in Den Haag.