Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie

We leven in een bijzondere tijd. De overheid verplicht begrijpelijker wijs iedereen om zoveel als mogelijk thuis te blijven.

Werk als het kan vanuit huis, ontvang minimaal of beter nog geen bezoek, is een van de gezinsleden in huis ziek, blijf dan allemaal thuis en ga je naar buiten, houd dan afstand van elkaar. Deze en andere maatregelen zorgen hopelijk voor snel resultaat zodat het Coronavirus binnen afzienbare tijd onder controle is.

Deze verregaande maatregelen en gevolgen treffen ook veel inwoners in onze gemeente. Maar ook worden er door deze crisis bijzondere initiatieven opgezet. Van extra radio- en televisieprogramma’s door de Lokale Omroep Mill en muzikale optredens rond zorgcentrum Pantein tot het planten van extra bloemen in perkjes door het Ondernemers Collectief Mill. De burgemeester stuurt op verzoek kaartjes of belt iemand op en vele kinderen maken leuke tekeningen en knutseltjes om opa, oma en anderen die mogelijk eenzaam zijn te laten weten dat zij niet vergeten worden.

Ook ondernemers in onze gemeente laten zich van hun creatieve kant zien en doen mee aan bijzondere acties. Afgelopen zondag 22 maart werd de actie Light the sky in heel Nederland gehouden. Een actie van bedrijven die actief zijn in de theater- en entertainmentsector. Tussen 20.00 uur en 20.30 uur verzorgden zij lichtshows om iedereen een hart onder de riem te steken. Op heel wat plekken in ons land werd de hemel verlicht en waren er fantastische lichtshows te zien.

Ook in Mill was dat het geval. Daar verzorgde (Jack) Roijendijk Licht en Geluid bij hun bedrijfspand aan de Langenboomseweg een show. Matthijs Heijs had hiervoor een speciaal programma gemaakt en zorgde ervoor dat ook boven Mill en verre omgeving een lichtshow te zien was.

In deze Neije Krant zijn diverse bijzondere en hartverwarmende acties terug te zien. Ook bieden we in deze editie extra vermaak in de vorm van een pagina met puzzels en raadsels. Deze pagina is aangeboden door Cultureel Centrum Myllesweerd. Nu zij geen vermaak en entertainment kunnen brengen met o.a. films en theatershows, doen zij dit via deze speciale pagina in De Neije Krant.

Organiseert u in deze Coronatijd ook een bijzondere actie? Of wilt u als ondernemer uw eventueel extra diensten en producten onder de aandacht brengen? Laat het dan weten aan de redactie van De Neije Krant en inmill.nl. Zolang bezorgers (mogen) blijven bezorgen verschijnt De Neije Krant elk weekend in Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord en Landhorst. Soms achterhaalt het nieuws echter de gedrukte krant. Zie daarom voor al het actuele nieuws ook inmill.nl

Bel de redactie via 0485-325634 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..