Op dit moment zitten veel mensen in verband met de maatregelen rond het Coronavirus meer thuis dan gebruikelijk.

Alle activiteiten en bijeenkomsten zijn geannuleerd. Advies is immers om fysieke sociale contacten te beperken. Vooral ouderen en mensen met een minder goede gezondheid zijn gevoeliger voor dit Coronavirus, waardoor een sociaal isolement op de loer ligt.

Extra RTV-programma’s

Vrijwilligers van de Lokale Omroep Mill zijn vorig weekend begonnen met het maken van wat extra RTV-programma’s. Dit met informatie maar ook ter vermaak en om elkaar een hart onder de riem te steken. Dagelijks is er al de Tv-krant en deze wordt af en toe onderbroken met een Tv-uitzending. Dit zijn beelden uit het archief, maar ook actuele Tv-items. Deze Tv-uitzending ziet u elke dag om 08.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur, 20.00 uur, 00.00 uur en om 04.00 uur. Op zondag is er in verband met live-radio om 12.00 uur en 16.00 uur geen Tv-uitzending, uiteraard dan wel Tv-krant met het radiogeluid.

Tv-krant

Op de Tv-krant is dagelijks het actuele lokale nieuws te lezen. Wilt u wat plaatsen? Dan kunt u een mailtje sturen. Maar ook is er sinds vorige week zondag een speciaal raadspelletje te zien. Er wordt een deel van een foto geplaatst, elke dag komt er een deel bij. Weet u wie er op de foto staat? Stuur dan uw oplossing naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hiermee maakt u kans op 2 tickets voor Filmhuis Mill, een cadeaubon van Maarten Manders in Mill of een cadeaubon van Bakkerij Verkerk in Langenboom.

Radio

Maar ook zijn er wat extra radioprogramma’s. Dit op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Eerst hoort u vanaf 09.00 uur een herhaling van een eerdere aflevering van Uitgewerkt en aansluitend om 10.00 uur Perron 4 met John van Grinsven. Van 12.00 uur tot 14.00 uur zijn Thijs van den Heuvel en Corné Kremers er te horen in MossTime. Naast enkele telefonische interviews en een spelletje waarmee tickets voor theatershows in Myllesweerd te winnen zijn, is er ook nieuws en informatie. El van den Heuvel zal telefonisch alle oplossingen voor de prijsvraag zondag vanaf 12.00 uur in ontvangst nemen.

Verzoekplaten

Aansluitend is er tot 17.00 uur een verzoekplatenprogramma met o.a. Henk Ermers. Verras familie en vrienden met een plaatje en doe ze zelf telefonisch via de radio de groeten. Of wellicht willen (klein)kinderen opa en oma de groeten doen en een plaatje aanvragen? Alles is mogelijk. Bel zondag vanaf 14.00 uur 0485-455091 of mail nu al naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zeg het maar

Terug van weggeweest is ook het verzoekplatenprogramma Zeg het maar. Dit op vrijdagavond tussen 20.30 uur en 23.00 uur met Rini Cornelissen en Thijs van den Heuvel. Bel voor verzoekplaten vrijdagavond naar 0485-455091 of mail nu alvast naar Zeg het maar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe gaat het?

Vrijwilligers van Senioren Welzijn Organisatie Mill maken in deze periode elke vrijdag en dinsdag van 11.00 uur tot 12.00 uur het radioprogramma Hoe gaat het? Een programma met telefonische gesprekken, informatie en uiteraard muziek.

Positief

Gezien de vele positieve reacties op deze extra RTV-programma’s willen de vrijwilligers van de L.O.M. deze uitzendingen continueren. Dit uiteraard met in achtneming van alle door de RIVM geopperde maatregelen en zolang vrijwilligers geen gezondheidsklachten hebben.

Frequenties

De L.O.M. is via alle providers te horen en zien. Check voor een overzicht van frequenties, een overzicht van alle programma’s of om wereldwijd mee te kijken en luisteren www.lokaleomroepmill.nl.