Tonny Giebels - Jilesen is geboren en getogen in Mill, maar woont samen met haar man Edwin alweer ruim een jaar op Ibiza.

In de winterperiode wonen ze in Nijmegen en ook daarnaast is Tonny regelmatig voor haar werk in Nederland. “Maar nu wonen we al ruim een maand op onze net gekochte boot in de haven van Almerimar. We waren hier om onze boot op te halen en toen kwamen we in de lock down. We hebben deze catamaran nu enkele weken maar hebben nog geen zeemijl gevaren. Wanneer we weer mogen gaan varen en terug kunnen naar Ibiza, is nog niet bekend.”

Tonny en Edwin Giebels kochten ruim een maand geleden de catamaran. “Deze boot heeft 2 woonoppervlaktes, 4 slaapkamers, 4 badkamers, een binnen- en buitenruimte en dan nog het hele dek. Op deze boot gaan we zelf wonen en verzorgen we vaarten rond Ibiza.” Van maart tot en met oktober wonen ze op de boot op Ibiza en ontvangen ze gasten voor vakantie en rondvaarten. “Er zijn hier mooie baaien om te bekijken vanaf de boot. Maar nu lukt dat dus nog even niet. Als we hier weg mogen dan is het 3 tot 4 dagen varen voor we terug zijn op Ibiza. We hopen dat vanaf augustus het vliegverkeer weer op gang komt en we gasten kunnen ontvangen.”

Qua weer is het in Nederland al enkele weken beter dan in Spanje. “Het waait hier enorm hard op dit moment. Pas dacht ik even dat we met catamaran en al zo de kade op zouden waaien. Ondertussen hebben we dus wel al zeebenen gekregen.” Sowieso mogen ze door de maatregelen rond het Coronavirus amper van de boot af. “Het is hier echt veel strenger dan in Nederland. Je mag hier alleen naar de supermarkt, dus niet samen en daar wordt ook op gecontroleerd door politie en het leger. Je moet bijvoorbeeld het bonnetje van de supermarkt laten zien. Als je op straat bent zonder bewijs dat je naar de supermarkt gaat of daar vanaf komt, dan krijg je een boete. Zowel op zee, in de lucht als op het land controleren ze hierop.”

Regelmatig is Tonny ook nog in Nederland. “Met mijn bedrijf ontwerp ik interieurs voor bedrijven en woonhuizen. Deze opdrachten zijn vooral in Nederland. Onlangs heb ik nog 2 Rabobankkantoren afgerond. Hiervoor vlieg ik dan naar Nederland en weer terug, want veel kan ook digitaal dus dat doe ik dan via de laptop vanaf de boot.”

Meer weten over een vakantie op hun catamaran?
Tel. 0630843159
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.