Cor van Huisseling, geboren en getogen in Langenboom, woonde in de laatste 11 jaar al op heel wat plekken in de wereld. Spanje (Ibiza, Fuengirola, Alhaurín el Grande) en Portugal (Secarias), maar ook verbleef Cor een tijdje in Canada en Frankrijk.

“In 2009 verhuisden we van Langenboom naar Extremadura. Dat is een provincie in Spanje ter grootte van Nederland met maar 1.7 miljoen inwoners. Deze provincie is weer onderverdeeld in Cáceres, waar wij onder vallen, en Badajoz. Wij wonen in Almoharin, beroemd om zijn vijgenbonbons. Een dorpje zo groot als Langenboom.”

In 2009 verruilde Cor samen met zijn gezin Langenboom voor Spanje. “Ook mijn moeder (juffrouw van Huisseling) die altijd al bij ons woonde, verhuisde met ons mee. Dat was echt een verrassing. Ze heeft vijf jaar bij ons gewoond en is toen weer teruggegaan naar Nederland. Dat om dichter bij de gezondheidszorg te zijn. Ze is nu 93 jaar en woont in Grave.” Cor werkte destijds bij de Gelderlander en was het werk beu. “Ik heb daar 19 jaar gewerkt. Het kantoor verhuisde van Nijmegen naar Arnhem en dat was voor mij een brug te ver. Ik was helemaal klaar met de stress op de werkvloer. Een collega van de Gelderlander woonde al in Spanje met haar gezin en zij brachten ons op het idee daar het vakantiehuisje te kopen waar we later zijn gaan wonen.”

In het begin was het natuurlijk allemaal even wennen voor iedereen: “Maar als je jezelf maar open en flexibel opstelt en aanpast, gaat alles eigenlijk bijna vanzelf. Met mijn huidige vrouw Marije hebben we destijds een stukje grond gekocht op de berg met uitzicht over het dorp. In de beginperiode alleen om te kamperen en later werd er met behulp van enkele lokale bouwvakkers een leuk tiny house gebouwd, back to basic. Dat is waar we nu wonen.”

Op dit moment is Cor samen met zijn vrouw actief met het promoten en verkopen van voedingssupplementen. “Sporten, gezondheid en het helpen van anderen zijn altijd wel mijn dingetjes geweest. Ik heb altijd gevoetbald en getennist maar dit moest ik helaas door rugklachten opgeven. Ook de chronische longaandoening Sarcoïdose die ontdekt werd in 1999 heeft een grote rol in mijn leven gespeeld, en nog steeds. De enige sport die ik nu nog doe is Trailrunnen in de bergen en op onverharde wegen.”

Medicijnen heeft Cor nooit geslikt. Hij maakte altijd gebruik van natuurlijke producten om gezond te worden en te blijven. “Nu tijdens de Corona periode hebben twee kennissen van ons in België de heftige periode doorstaan mede door het gebruik van de voedingssupplementen. Door het beperkte aanbod van diverse gezonde en verse groenten en fruit hier en het verbod om naar een grotere stad met meer mogelijkheden te reizen, zijn we deze voedingssupplementen ook gaan gebruiken. Nu inmiddels drie weken verder bruis ik van de energie. We werken al weken hard op onze finca en wederom heb ik ook weer de puf, de energie en motivatie om ook nog even lekker enkele kilometers te gaan trailrunnen na gedane arbeid. Dus wat ons nu bezighoudt is het promoten van deze geweldige supplementen waardoor iedereen heel gemakkelijk zijn immuunsysteem kan verbeteren, tuinieren en ook ben ik weer met schilderen begonnen. Heerlijk wat een goed immuunsysteem allemaal met je kan doen.”

Meer weten? Volg ze op Facebook en Instagram.