Foto: Cockie Kremers

“Of we trots zijn? Ja enorm, want het was onze droom om een ijssalon te beginnen,” aldus Ben Ruwiel. “Maar we hadden geen idee hoe en wat. Wat we wel wisten is dat het geen standaard ijssalon moest zijn, niet nog een plek waar je softijs kan kopen. Het moest schepijs worden, niet zomaar schepijs maar ijs dat ik zelf kan maken, geheel op authentieke wijze en volgens Italiaans recept.”

Droom in stroomversnelling

“De overname van Eten & Zo bracht ons in de gelegenheid verder te denken en al vrij snel begon het beeld in ons hoofd werkelijkheid te worden: De beste locatie voor een authentieke ijssalon is de oude Frietkraam aan de Marijkestraat.” Het grote terras geeft mensen de ruimte om te genieten van het ijs, en daarnaast kan men ook de oversteek maken naar het terras van Plaza De Frietkraam. “Een ideale combinatie voor onze gasten.”

Maar ben je een authentieke ijssalon?

Zomaar beginnen in de ijswereld is er niet bij, dan kom je al snel van een “koude kermis” thuis. “Wij wilden kwaliteit leveren en het concept moest onderscheidend en een aanvulling voor Mill en omgeving zijn. Volgens ons is er maar 1 plek waar je het vak kunt leren... Italië natuurlijk!”

Gelato Bologna!

In het najaar van 2019 hebben Nancy en Ben een cursus gevolgd in Bologna. “De basiscursus duurde een week en deze hebben we netjes afgerond. Enkele weken daarna ben ik teruggegaan en de vervolgcursus gevolgd om me specifiek te verdiepen in het berekenen en samenstellen van smaken en recepturen. Alle producten zijn 100% zuiver en maken we zo natuurlijk mogelijk. Daarom is de smaak van banaan bijvoorbeeld ook niet geel en is pistache niet chemisch groen.”

IJS & Bonbons

Ijs en chocolade is een heerlijke combi, dat weten we allemaal. “Naast de 18 smaken schepijs verkopen we ook bonbons. De meest uiteenlopende smaken en combinaties bieden we aan, allemaal onder het label van Millano.”

Smaaksensatie

Ben wil de gasten blijven verrassen met nieuwe smaken. “Naast een vaste kern zullen we dan ook regelmatig met iets nieuws komen, iets wat je niet verwacht en geprobeerd moet hebben. Tipje van de sluier? Binnenkort lanceren wij de IJS-Burger! Voor de kinderen hebben we trouwens ook iets lekkers.”

De ideeënbus

Heb je een smaak in gedachte, of heb je ooit ergens een lekkere combinatie ijs gegeten? Laat het dan weten want dan gaan ze ermee aan de slag. “We kiezen vervolgens 1 of 2 inzendingen die we dan ook écht gaan maken.”

Unieke combinatie

De combinatie met Plaza De Frietkraam en Millano is uniek en ideaal voor de gasten. “We kunnen onze bedrijven goed combineren en vullen elkaar perfect aan. Helaas is ons terras nog niet helemaal compleet, de terrastafels staan nog vast in India vanwege Corona. Keijzers Partytenten heeft voor een passende oplossing gezorgd, dank daarvoor!” De menukaart van De Frietkraam is ook behoorlijk uitgebreid dus heb je lekker gegeten en wil je lekker nagenieten van een coupe of hoorntje schepijs dan is de oversteek zo gemaakt.”

Ze zijn op maandag gesloten, de rest van de week zijn ze geopend van 14.00 uur tot en met 21.00 uur (dit zijn voorlopige openingstijden). Kom gerust eens langs om kennis te maken met ons!

Ijssalon Millano, Marijkestraat 2 Mill