Sinds de sluiting van o.a. sportcentra op 16 maart heeft Fitland in Mill gekeken naar mogelijkheden om de leden te blijven voorzien van trainingen, groepslessen en persoonlijke ontwikkelplannen.

Gezondheid staat bij Fitland voorop en zeker in deze tijd is het belangrijk om aan je weerstand te werken. “Wij waren op 1 juni al klaar om open te gaan,” vertelt Maarten van Kempen. “Het protocol wat we toen hadden konden we steeds verder afbouwen, want nu mag er veel meer dan op 1 juni. Wij hadden toen al veilig open kunnen gaan, maar die beslissing was niet aan ons. Met inachtneming van de anderhalve meter is eigenlijk bijna alles weer mogelijk tot 100 personen en dat is hier bij Fitland in Mill prima te doen. Ik heb 1000 vierkante meter fitness, dus hier kunnen 100 mensen gelijktijdig sporten, maar daar komen we in de praktijk niet aan.”

De grote tent op het parkeerdek aan de Hoogveldseweg blijft voorlopig in stand om te sporten. “Hierdoor kunnen we ook schuiven met zalen zodat we bijvoorbeeld yoga in de aerobic-zaal kunnen doen. Die is 300 vierkante meter, daar kunnen dus 30 personen in om de lessen te volgen.” Maarten vertelt dat in principe iedereen zonder reserveren zou kunnen sporten. “Maar we houden het reserveren nog wel even in stand. Dat om te weten wie er in het gebouw is en wie er wanneer was. Want dat kan belangrijk zijn.” Omkleden in de kleedkamers kan en douchen is mogelijk met de 1,5m afstand. Fitland verzoekt echter iedereen om de eerste maand zoveel mogelijk thuis te douchen, zodat men de ingebruikname kan faseren.

Deze Coronatijd heeft volgens Maarten wel duidelijk gemaakt dat gezondheid wel erg belangrijk is. “Je kunt met gezondheid niet alles voorkomen en oplossen, maar als je goed in je vel zit dan heb je gewoon meer weerstand. Sporten heeft een belangrijke invloed op je gezondheid. Het is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je mentale staat. Door regelmatig te bewegen zit je lekkerder in je vel, verbetert je immuunsysteem en worden je spieren sterker, waardoor je blessures kunt voorkomen.”