Sinds 1 juli bent u weer welkom in de bussen van Bravo (Arriva en Hermes). Ook voor een gezellig dagje uit! Help ons wel door zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, dan is er genoeg ruimte voor iedereen. We zien u graag, uiteraard met mondkapje!

Het OV mag weer door iedereen gebruikt worden, maar door het coronavirus is reizen met de bus net even anders. Mondkapjes blijven verplicht en de voordeur van de bus blijft gesloten. Om verantwoord reizen in het OV mogelijk te maken, vragen we onze reizigers om zich aan de landelijke maatregelen te houden om verspreiding van het coronavirus te beperken.

Landelijke maatregelen in het kort

  • Mijd drukte: reis zoveel mogelijk buiten de spits.
  • Maak in het OV gebruik van een niet-medisch mondkapje (verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar). Zet het mondkapje op voor u instapt.
  • Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte waar mogelijk
  • Achterin instappen en achterin in- en uitchecken.
  • Bij klachten blijft u thuis.
  • Houd u aan de corona hygiëneregels. Voor uzelf en voor een ander.

Koop kaartje vooraf

Achterin instappen betekent dat u geen los kaartje kunt kopen bij de buschauffeur. Het is echter wel de bedoeling dat u een geldig vervoersbewijs op zak hebt. Reis daarom met de OV-chipkaart. U kunt uw OV-chipkaart online opwaarderen. Geen OV-chipkaart? Kies dan voor een e-ticket via website of app van de vervoerders of koop een kaartje bij de OV servicepunten. Kijk op de websites van de vervoerders voor de mogelijkheden.

Volg de instructies van het OV-personeel. Op de www.rijksoverheid.nl vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over het coronavirus en het openbaar vervoer.