Vanaf half maart, toen ‘t coronavirus uitbrak, is ’t Verzetje in Wilbertoord gesloten voor haar gasten.

De kerngroep van Zorg & Welzijn ’t Verzetje vindt het nog niet verantwoord om in de ontmoetingsruimte van gemeenschapshuis de Wilg met ± 12 personen te kaarten, sjoelen, spelletjes doen of te biljarten. Zoveel mensen kunnen ze op 1,5 meter afstand in deze ruimte niet plaatsen. Ze willen ook zeker niet dat er ook maar 1 persoon besmet zou raken.

Dus blijft t Verzetje nog tot 1 september gesloten totdat de regels van het RIVM verder versoepelen en er een passende oplossing is gevonden die weinig risico bevat.

Half maart verraste ’t Verzetje alle Wilbertoordse mensen van 75 jaar en ouder met een prachtig bosje bloemen en in de week voor Pasen ontving deze doelgroep van ’t Verzetje in samenwerking met Gerlinde Bakt een heerlijke paasverrassing.

Omdat ’t Verzetje nu de vakantieperiode in gaat heeft de kerngroep in de tweede week van juli nog een keer alle Wilbertoordse mensen van 70 jaar en ouder (1 per adres) verrast. Dit keer met een leuk puzzelboekje; hopelijk komt de doelgroep de vakantie hier op een aangename manier mee door.

Tekst bij het puzzelboekje:

Wetende wat het coronavirus met ons doet
gaan wij de vakantieperiode tegemoet.

Rutte kondigde versoepelingen aan
maar die 1,5 meter moet eerst van de baan.

Nog even geen kaarten of spelletjes doen,
maar per 1 september (onder voorbehoud) zetten wij het licht op groen.

Voor jullie nu iets om je te vermaken, een klein gebaar,
ga er maar voor zitten en strepen maar.

Wij wensen jullie een hele fijne, zonnige vakantie toe
en zien jullie graag straks zonder corona gedoe.

Mocht de kerngroep van ‘t Verzetje Wilbertoordse mensen van 70+ vergeten zijn, geef dit dan even door bij Tiny van Lith, tel: 0485-478535.

Mensen blijf gezond en hopelijk zien we velen van u, ook mensen die voorheen nog niet naar ’t Verzetje gingen, op dinsdag 1 september in ’t Verzetje te Wilbertoord tussen 9:30 uur en 11:30 uur.

Met vriendelijke groet,
Zorg & Welzijn ’t Verzetje Wilbertoord