“Als de kinderen vakantie hebben worden wij extra actief en kunnen we aan de slag met het schoolplein,” vertelt Jeroen Hol.

Hij is een van de commissieleden vanuit de oudervereniging van de Sint Hubertse basisschool die enthousiast aan de slag zijn om het schoolplein te verfraaien en meer functies te geven. “Het schoolplein neemt in Sint Hubert een centrale plaats in. De oudervereniging sprak vorig jaar de wens uit om meer te doen met het plein. Het was een traditioneel schoolplein met betontegels en her en der een verdwaalde schommel. Men wilde het plein zo inrichten dat het ook geschikt was voor extra binnen- en buitenschoolse activiteiten. Men wilde meer groen, een instructieplek en voor kinderen meer speelplezier.”

En dat is de groep enthousiaste ouders gelukt. “Het is nog niet helemaal klaar maar we zijn een eind op weg. Vorig jaar hebben we via een prijsvraag een klimboom gewonnen, die is achter de school geplaatst met wat jonge aanplant. Vorig jaar zomer hebben we met behulp van wat sponsoren een pannaveldje aan kunnen leggen met kunstgras. Dit jaar zijn we begonnen met de instructieplek buiten en die hebben we in de laatste schoolweek kunnen openen.” Hier kunnen de leerlingen in de buitenlucht ontspannen, samenwerken en zelfs les krijgen. “Aan de achterzijde van de school kijk je uit over de landerijen en dit is een hele mooie rustige plek om bijna in stilte les te krijgen.”

Het project schoolplein-verbetering in Sint Hubert is onderdeel van het Kern met Pit programma, een initiatief van KNHM foundation. Geselecteerde projecten krijgen het predicaat Kern met Pit en ontvangen een aanvullende subsidie als dit initiatief binnen een jaar wordt afgerond. Ook vanuit het leefbaarheidsbudget van de gemeente en de Dorpsraad Sint Hubert kreeg men een bijdrage. Maar ook heel wat bedrijven sponsorden de plannen van de Schare in Sint Hubert.

“We willen nu nog een ballenvanger voor het pannaveldje realiseren, er komt nog wat extra groen in de vorm van onder andere moestuintjes en aan de voorzijde staat het speeltoestel nog op ons lijstje om vervangen te worden.” Deze zomervakantie zal in ieder geval de ballenvanger worden gerealiseerd.