De Amerikaanse president Donald Trump is van mening dat hij een enorm goed geheugen en hoog IQ heeft. Een voorbeeld daarvan gaf hij door 5 woorden op rij te zeggen en te herhalen. Paul van der Heijden uit Mill werd door die uitspraak geïnspireerd tot het schrijven en inspelen van een liedje hierover.

“Eigenlijk was ik bezig met een ander nummer, eentje over dictators,” vertelt Paul. “Ik keek een stukje uit de film van Charlie Chaplin, The Great Dictator. Daarin hoorde ik zo’n mooie speech en dacht: die moet ik in een nummer verwerken. Mijn vrouw zei: ‘Je zou eigenlijk een nummer over Trump moeten maken, want kijk maar eens naar dit filmpje.’ In dat filmpje vertelde Donald Trump iets over zijn geweldige geheugen en zijn IQ. Hij had het over 5 woorden (person, woman, man, camera, television) die hij bleef herhalen. Dat kon volgens hem bijna niemand. Ik dacht: Het kan toch niet dat de president van Amerika zoiets zegt over zichzelf? Maar het bleek toch echt zo te zijn. Daar moest ik inderdaad wat mee.”

Alle instrumenten in het nummer speelde Paul zelf in. “Ik heb toevallig net een nieuwe zessnarige basgitaar. Ik had al een viersnarige, maar met deze nieuwe kon ik toch net weer wat andere dingen spelen. Zo kwam ik ook op de bas-groove voor dit nummer. Daar heb ik nog gitaar en drums bij gespeeld. Verder heb ik uit het interview met Trump al die woorden gepakt en deze als samples in het nummer verwerkt.”

Al vanaf zijn achtste jaar speelt Paul gitaar. “Ik heb muziekles gehad en ben daarna naar het conservatorium geweest. Nu ben ik muziekdocent op een middelbare school in Oss en geef ik in Mill ook aan huis gitaarles. Daarnaast speel ik in diverse bandjes en doe ik ook mee aan muzikale projecten.”

Het nummer met Trump is ondertussen via YouTube en diverse streamingsdiensten te horen en leverde ook al internationale positieve reacties op. “Je kunt zien waar het overal beluisterd wordt en ik zie dat er ook in Amerika naar het nummer wordt geluisterd. Ook op mijn vorige nummer, wat ik maakte over George Floyd met de titel “I Can’t Breathe”, komen positieve reacties. Luisteraars vinden het erg leuk dat ik daar wat over had gemaakt.” En Trump zelf? “Nee, ik denk niet dat hij zelf gaat reageren. Hij heeft het vast te druk met zijn campagne voor de presidentverkiezingen.”

Check via YouTube en diverse streamingdiensten het werk van Paul Miller. Ook via inmill.nl is het nummer over en met president Trump te beluisteren.