Van 5 tot en met 9 oktober is het de week van de toegankelijkheid. In deze week is er extra aandacht voor toegankelijkheid voor iedereen. Alle mensen met een beperking of handicap moeten namelijk actief mee kunnen doen in onze samenleving, want iedereen telt.

Het Platform Gehandicapten Mill houdt zich in de gemeente Mill en Sint Hubert bezig met de toegankelijkheid voor iedereen in de breedste zin van het woord. Hoe dit er in de praktijk uit ziet, daarover ging Corné Kremers voor een Tv-item bij de Lokale Omroep Mill in gesprek met enkele leden van het Platform Gehandicapten Mill.

Zo sprak Corné met Mario Peters, zelf door meerdere herseninfarcten gebonden aan een rolstoel en actief als secretaris bij het PGM. Uit eigen ervaring vertelt Mario over wat er in de praktijk komt kijken om “even” ergens naar toe te gaan. Henk Kuppen is kartrekker van de werkgroep toegankelijkheid, bereikbaarheid, bruikbaarheid en uitgankelijkheid. Hij vertelt in het interview over obstakels en hoe beter rekening te houden met gehandicapten. Maar ook wordt er met Rob Luik gesproken over de digitale toegankelijkheid van informatie en de nieuwe website van het PGM www.pgmill.nl. In het Tv-item worden echter ook de rollen omgedraaid. De interviewer wordt namelijk geïnterviewd. PGM voorzitter Guus Fonteijn gaat met Corné in gesprek over zijn visuele handicap en alle activiteiten die hij als zelfstandig ondernemer ondanks zijn blindheid onderneemt.

Het Tv-item, gemaakt door Hen Daams en Gerrit Vervoort, is vanaf maandag 5 oktober de hele week te zien bij de Lokale Omroep Mill. Dit om 08.00 uur, 12.00 uur, 16.00 uur, 20.00 uur, 00.00 uur en 04.00 uur. Ook via uitzending gemist is het terug te kijken op www.lokaleomroepmill.nl.